20 χρήσιμα τεχνολογικά hacks που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά σας (μέρος 1ο)

TECH NEWS
Typography

Σας παρουσιάζουμε 20 τεχνολογικά hacks τα οποία θα βελτιώσουν την καθημερινότητα σας. Βρείτε τα πρώτα 10 πιο κάτω στο πρώτο μέρος του άρθρου που θα ολοκληρωθεί σε δυο μέρη.


#1 Θέλεις να πάρεις όλα τα αρχεία πολυμέσων (εικόνες, βίντεο) που βρίσκονται σε ένα αρχείο PowerPoint; Άλλαξε την επέκταση του αρχείου της παρουσίασης από .ppt ή .pptx σε .zip, κάντε unzip το αρχείο και ελέγξτε τον φάκελο “media”. Εκεί θα βρείτε όλα τα αρχεία πολυμέσων που αποζητάτε!

#2 Βρίσκεστε σε μια ξένη χώρα; Χρησιμοποιείστε το Google.com/NCR (NCR - No Country Redirect) για να αποφύγετε την μεταφορά σας σε URL συγκεκριμένης χώρας.

#3 Ο πιο εύκολος τρόπος για να κατεβάσετε ένα βίντεο από το YouTube είναι να προσθέσετε “ss” πριν από τη λέξη “youtube” στο URL του επιθυμητού βίντεο και ξεκινήστε το κατέβασμα!

#4 Μπορείτε να επεκτείνετε την δοκιμαστική έκδοση ενός προγράμματος αλλάζοντας την ημερομηνία του ηλεκτρονικού σας υπολογιστή σε παλαιότερη ημερομηνία από την σημερινή.

#5 Εάν έχετε μία εξέταση και θέλετε να βρείτε διαγνωστικό δείγμα ή/και σχετικές ερωτήσεις ως βοήθημα στην προετοιμασία σας, πληκτρολογείστε “site:edu [θέμα] exam” στο Google. Αυτό θα σας δώσει πολλά διαγνωστικά δείγματα σχετικά με το θέμα που διαβάζετε.

#6 Το extension “copy all URLs” το οποίο είναι διαθέσιμο για τον Chrome περιηγητή σας επιτρέπει να αντιγράψετε και να επικολλήσετε (copy & paste) όλες τις ιστοσελίδες που έχετε ανοικτές την παρούσα στιγμή στον περιηγητή σας.

#7 Χρησιμοποείτε τον Chrome περιηγητή αλλά δεν έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο; Πατήστε το spacebar για να ξεκινήσετε το παιχνίδι T-Rex.

chrome dino

#8 Θέλετε να κοινοποιήσετε το ίδιο περιεχόμενο σε περισσότερους από έναν λογαριασμούς κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης (Twitter, Facebook, LinkedIn); Χρησιμοποιείστε την υπηρεσία Buffer.com, το οποίο σας επιτρέπει να πληκτρολογήσετε το περιεχόμενό σας μόνο μία φορά, και να το κοινοποιήσετε ταυτόχρονα στους λογαριασμού σας στο Twitter, LinkedIn, τo χρονολόγιό σας στο Facebook, ή σε groups στο Facebook!

 

#9 H Revolut είναι μία fintech νεοφυής επιχείριση, η οποία παρέχει έναν εικονικό τραπεζικό λογαριασμό, καθώς και μια φυσική κάρτα. Σας επιτρέπει να στέλνετε και να λαμβάνετε χρήματα από φίλους και συγγενείς, με τη δυνατότητα να κάνετε αγορές σε πάνω από 90 διαφορετικά νομίσατα χωρίς οποιεσδήποτε επιπλέον χρεώσεις ή τέλη τραπεζικών συναλλαγών.

 

#10 Πως να παίξετε παιχνίδια σε ένα Mac υπολογιστή:

  1. Ανοίξτε το finder (cmd + space)
  2. Ανοίξτε το terminal
  3. Πληκτρολογείστε “emacs” & πατήστε το enter
  4. Πατήστε esc + X ταυτόχρονα
  5. Πληκτρολογείστε “snake” ή “tetris” ή “pong” & πατήστε το enter
  6. Τώρα μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι που έχετε επιλέξει χρησιμοποιώντας τα τοξάκια που βρίσκονται στο πληκτρολόγιό σας
  7. Καλή διασκέδαση!