10 Χρόνια Speaking Phone: Γιατί για τη Cyta η επικοινωνία είναι δικαίωμα όλων!

LOCAL TECH NEWS
Typography

10 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την εισαγωγή της Υπηρεσίας Speaking Phone από τη Cyta.

«Μια πρωτοβουλία του Οργανισμού, ο οποίος, πέντε χρόνια πριν από την επικύρωση της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες, αναγνώρισε στην πράξη τη σημασία της προσβασιμότητας στις επικοινωνίες και κατέστησε ικανά τα άτομα με οπτική αναπηρία να απολαμβάνουν πλήρως όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και θεμελιώδεις ελευθερίες», όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών κ. Χριστάκης Νικολαΐδης. Η δήλωση του κ. Νικολαΐδη έγινε σε ευχαριστήριο μήνυμα του προς τη Cyta με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη λειτουργία της υπηρεσίας Speaking Phone.

Η υπηρεσία Speaking Phone είναι η λύση που προσφέρει δωρεάν η Cyta στα μέλη της Παγκύπριας Οργάνωσης Τυφλών, με στόχο την παροχή ουσιαστικής βοήθειας στα άτομα με οπτική αναπηρία, ώστε να διευκολύνει τη ζωή και την επικοινωνία τους.

speakingphone2

Η εισαγωγή της Υπηρεσίας τον Ιούλιο του 2006 σηματοδότησε την αρχή μιας στενής και ουσιαστικής συνεργασίας του Οργανισμού με την Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών και μιας κοινής προσπάθειας για να συμβάλουν στην ισότιμη διαβίωση των ατόμων με οπτική αναπηρία, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η κινητή τηλεφωνία.

Η Υπηρεσία απευθύνεται σε πελάτες της Cytamobile-Vodafone με δυσκολίες στην όραση και ενεργοποιείται στα περισσότερα τερματικά τύπου smartphones και tablets που υποστηρίζουν λειτουργίες προσβασιμότητας. Παράλληλα, συνεχίζεται από τη Cyta η υποστήριξη σε υφιστάμενους χρήστες της υπηρεσίας, που χρησιμοποιούν το λογισμικό «TALKS». Έτσι, τα άτομα με οπτική αναπηρία έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στις πληροφορίες που εμφανίζονται στην οθόνη της συσκευής τους, με χρήση της τεχνολογίας «αληθινής φωνής», στην ελληνική γλώσσα.

speakingphone4

Δέκα χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της υπηρεσίας Speaking Phone, το ενδιαφέρον που επέδειξαν άτομα με οπτική αναπηρία συνεχίζει να είναι πολύ μεγάλο, με εκατοντάδες άτομα να έχουν εγκαταστήσει την υπηρεσία στις συσκευές τους.

speakingphone3

Η Cyta, αξιοποιώντας στο μέγιστο τις νέες τεχνολογίες και έχοντας πάντα ως δεδομένο πως η επικοινωνία είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων, συνεχίζει σταθερά να ανταποκρίνεται με ιδιαίτερη ευαισθησία στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μερίδα των συνανθρώπων μας με δυσκολίες στην επικοινωνία. Στην προκειμένη περίπτωση, πάντοτε σε συνεργασία με την Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών, εκπαιδεύει το προσωπικό όλων των Cytashop στις δυνατότητες προσβασιμότητας όλων των smartphones και tablets που περιλαμβάνονται στον τιμοκατάλογο της. Οι λειτουργοί εξυπηρέτησης των Cytashop είναι πάντοτε πρόθυμοι και σε θέση να βοηθήσουν τους ενδιαφερόμενους στην πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της συσκευής που επιλέγουν, βοηθώντας τους έτσι να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους και να απολαμβάνουν πλήρως όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και θεμελιώδεις ελευθερίες.

   

    

 

speakingphone5