24η Βαλκανιάδα Πληροφορικής: Δύο μετάλλια για την Κύπρο!

LOCAL TECH NEWS
Typography

Η Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής είναι ένας διεθνής διαγωνισμός αλγορίθμων και προγραμματισμού μεταξύ 11 χωρών για μαθητές κάτω των 18 ετών.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) διοργανώνει την 24η Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής στη Κύπρο μεταξύ 27 Ιουνίου και 2 Ιουλίου, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Το 2015, όταν η Ολυμπιάδα έιχε διοργανωθεί στην Βουλγαρία, η Κύπρος είχε κατακτήσει ένα χάλικινο μετάλλιο από τον μαθητή Άγγελο Πελεκάνο, από το Λύκειο Ιδαλίου.

Φέτος, μετά από επίσημη ενημέρωση, η Κυπριακή εθνική ομάδα Πληροφρικής κατέκτησε δύο μετάλια, ένα αργυρό (Άγγελος Πελεκάνος) και ένα χάλκινο (Ευριπίδης Παπαευριπίδης). Η τελετή λήξης θα λάβει χώρα αύριο. Μείνετε συντονισμένοι με το DisruptCyprus.com για περισσότερες πληροφορίες.

Διαγωνιζώμενοι μαθητές: Άγγελος Άσσος, Άγγελος Πελεκάνος, Ευριπίδης Παπαευριπίδου, Άρης Τζιάπουρας 

Επικεφαλείς: Παύλος Παυλικάς, Αδάμος Ττοφαρή

Συγκεκριμένα, στη διοργάνωση συμμετέχουν εκτός από την Κύπρο, η Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ελλάδα, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Ρουμανία, ΠΓΔΜ (FYROM), Σερβία και η Τουρκία. Κάθε χώρα συμμετέχει με μια αποστολή των 6 ατόμων, 4 διαγωνιζόμενους μαθητές και 2 συνοδούς καθηγητές. Η διοργάνωση περιλαμβάνει εκτός από το βασικό επιστημονικό και διαγωνιστικό μέρος, τη φιλοξενία των αποστολών (διαμονή, διατροφή, διακίνηση, ψυχαγωγία).

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής δηλώνει υπερήφανος που φιλοξενεί ένα τόσο σημαντικό γεγονός για την παιδεία, την τεχνολογία και τη νεολαία της χώρας μας και στοχεύει σε μια επιτυχημένη διοργάνωση. Υποστηρικτές της Βαλκανικής Ολυμπιάδας Πληροφορικής 2016 είναι οι οργανισμοί: CYTA, ETEK, KOT, ECDL, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Microsoft, DisruptCyprus, IBM Cyprus, Kapnos και χορηγός επικοινωνίας το Sigma Live.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού:

http://boi2016.euc.ac.cy/

Γράφει...

Ioannis Kourouklides
Ioannis Kourouklides
Editor @DisruptCyprus 

Tweet me @kourouklides
Follow me on Facebook, GooglePlusLinkedIn