Κατασχέθηκαν υπολογιστές στην Κύπρο για την έρευνα της Europol NEULAND

TECH NEWS
Typography

Έρευνες βάσει πληροφοριών για κακόβουλα λογισμικά πραγματοποιήθηκαν σε τρείς οικίες στη Λευκωσία, Λάρνακα και Πάφο στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης της Europol με την ονομασία NEULAND.

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν από μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βάσει δικαστικών ενταλμάτων, του Δικανικού Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Δεδομένων, του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος καθώς και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου. Κατά τις έρευνες, εντοπίστηκαν στην οικία 21χρονου στη Λευκωσία, 14 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τέσσερις συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα τάμπλετ, τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια για την εξέταση της υπόθεσης.

Στην οικία 45χρονου στην επαρχία Λάρνακας, εντοπίστηκαν επίσης δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και εννέα σκληροί δίσκοι, οι οποίοι παραλήφθηκαν για να τύχουν δικανικής εξέτασης.

Τέλος, στην επαρχία Πάφου, κατά τη διάρκεια έρευνας στην οικία 39χρονου, εντοπίστηκαν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο κινητά τηλέφωνα, ένα τάμπλετ και μια συσκευή αποθήκευσης δεδομένων, τα οποία επίσης παραλήφθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις. Ανακρινόμενα τα πιο πάνω πρόσωπα, έδωσαν διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι θα τύχουν διερεύνησης. Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζει τις εξετάσεις. 

*Δελτίο τύπου

The article is powered by RiseTech Media Growth Hacking Agency

Blogger/Curator @ DisruptCyprus.com

panispieri150 2Panagiotis Pieri

My handfull background >>> LinkedIn.

Follow all my tech posts via #SharePanis.
Drop me a line about growth hacking, startups, disruption and tech via twitter @panispieri