Προετοιμάζεται ο HELLAS SAT 3 / IS στη Γαλλική Γουιάνα για να εκτοξευθεί στο διάστημα

TECH NEWS
Typography

Στις 23 Μαίου στις 6.28 το πρωί τοπική ώρα αναχώρησε (φωτογραφία) από το αεροδρόμιο της Νίκαιας στη Γαλλία για τη Γαλλική Γουιάνα, το ειδικό μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου ANTONOV που μεταφέρε με τη πτήση VDA 4850 το ειδικό κιβώτιο με το δορυφόρο HELLAS SAT 3 / IS.

hellas sat3

Το αεροσκάφος είχε μια στάση ανεφοδιασμού στα νησιά Κάβο Βέρτε του Ατλαντικού Ωκεανού και αφίχθηκε στο Γκουρού της Γαλλικής Γουιάνας μετά από πτήση διαρκείας 17 ωρών. Μετά την άφιξη του δορυφόρου στη Γαλλική Γουιάνα θα ξεκινήσει από την ARIANESPACE και τη THALES ALENIA SPACE η διαδικασία προετοιμασίας (Launch Campaign) για την εκτόξευση με τον ειδικό γαλλικό πύραυλο/εκτοξευτήρα ARIANE 5. H εκτόξευση είναι προγραμματισμένη για τις 28 Ιουνίου 2017.

O Αντιπρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρείας του δορυφόρου, Bertrand Maureau δήλωσε: "Ο Δορυφόρος HELLAS SAT 3/IS είναι ο τέταρτος δορυφόρος που έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του από την εταιρεία μας και έχει αποσταλεί στο Διαστημικό Κέντρο της Γαλλικής Γουιάνας, ενώ είναι ο δέκατος τέταρτος δορυφόρος που ολοκληρώνεται στις εγκαταστάσεις μας από την αρχή του χρόνου".

hellas sat2

O Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής της HELLAS SAT Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς δήλωσε: "Θα ήθελα αφενός να ευχαριστήσω το Δ.Σ. του Οργανισμού ARABSAT καθώς και την Ελληνική και Κυπριακή Κυβέρνηση για τη έμπρακτη στήριξή τους στο δορυφορικό πρόγραμμα HELLAS SAT. Αφετέρου θα ήθελα να συγχαρώ την κατασκευάστρια εταιρεία, το Διευθυντή Προγράμματος και τους μηχανικούς της HELLAS SAT που ολοκλήρωσαν την κατασκευή ενός τόσο πολύπλοκου τεχνικά δορυφόρου εντός του προβλεπόμενου χρόνου. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και τον οργανισμό Inmarsat για τη μέχρι σήμερα συνεργασία μας στην από κοινού κατασκευή και εκτόξευση του δορυφόρου, καθώς επίσης και για την εμπιστοσύνη που περιέβαλε την τεχνική ομάδα της HELLAS SAT που θα λειτουργεί το δορυφόρο μετά την εκτόξευση."

hellas sat4

Ο δορυφόρος HELLAS SAT 3 (φωτογραφία) είναι από τους πιο μεγάλους ευρωπαϊκούς δορυφόρους που κατασκευάστηκαν με την πλατφόρμα TAS 4000 C4. Θα έχει βάρος εκτόξευσης 5,8 τόνους και ηλεκτρική ισχύ 16 KW. Οι δύο κύριες αποστολές του δορυφόρου θα είναι αφενός η επέκταση των εργασιών της Hellas Sat με του 47 αναμεταδότες Ku και αφετέρου η χρήση του από τον οργανισμό Inmarsat για την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στους επιβάτες των αεροσκαφών που υπερίπτανται της επικράτειας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ήδη ξεκίνησε η διαδικασία προετοιμασίας του δορυφόρου για την εκτόξευση. Οι φωτογραφίες είναι από τις εργασίες στις εγκαταστάσεις της ARIANE SPACE στη Γαλλική Γουιάνα.

The article is powered by RiseTech Media Growth Hacking Agency

Blogger/Curator @ DisruptCyprus.com

panispieri150 2Panagiotis Pieri

My handfull background >>> LinkedIn.

Follow all my tech posts via #SharePanis.
Drop me a line about growth hacking, startups, disruption and tech via twitter @panispieri