Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το bocAPI info day (vid)

TECH NEWS
Typography

Στο bocAPI info day συμμετείχαν προγραμματιστές από τις ομάδες που θα συμμετέχουν το επόμενο Σαββατοκύριακο στο bochackathon, το 1ο fintech hackathon που θα γίνει στην Κύπρο. Το bochackathon διοργανώνεται από την Τράπεζα Κύπρου, στο πλαίσιο της στρατηγικής που υλοποιεί για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την εναρμόνιση με την οδηγία PSD2, με την υποστήριξη της εταιρίας καινοτομίας Crowdpolicy.

Στο bocAPI info day o κ. Δημήτρης Παπαλλής, Διευθυντής IT Governance, Digital Transformation & Business Development της Τράπεζας Κύπρου, παρουσίασε την στρατηγική της Τράπεζας και ανέφερε οτι είναι υποχρέωση της Τράπεζας να βοηθήσει ή ακόμη και να οδηγήσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του τόπου. Τόνισε πως το Fintech hackathon είναι ένα από τα πρώτα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση και υπογράμμισε ότι στόχος της Τράπεζας μετά το boc hackathon είναι να υποστηρίξει τις καλύτερες ομάδες να μετασχηματίσουν την πιλοτική λύση που υλοποίησαν, σε ένα ολοκληρωμένο προϊόν, με άμεση επιχειρηματική αξιοποίηση ή σε εταιρεία στον σημαντικό κλάδο του fintech.

O κ. Γιώργος Καραμανώλης, CTO / CIO της Crowdpolicy παρουσίασε μαζί με τον κ. Χρήστο Νικολάου από την Τράπεζα Κύπρου το bocAPI sandbox καθώς και το bocAPI developers portal που υλοποίησε η Crowdpolicy για λογαριασμό της Τράπεζας. Επιπλέον έγινε αναφορά σε παραδείγματα σχετικά με το API economy και υλοποιήσεων fintech.

Δείτε το βίντεο πιο κάτω μέσω του #DCYlive

Στελέχη των ΙΒΜ και Microsoft παρουσίασαν τις τεχνολογίες και τα εργαλεία που παρέχουν, και τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι προγραμματιστές, με την υποστήριξη εξειδικευμένων στελεχών τους που θα βρίσκονται σε όλη τη διάρκεια του bochackathon.

Δείτε το βίντεο πιο κάτω μέσω του #DCYlive

Στο τέλος έγινε συζήτηση για τη διαδικασία του bochackathon. Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο Μιχάλης Ψαλλίδας, Managing Director της Crowdpolicy περιέγραψε τους στρατηγικούς στόχους του hackathon, ως μια συνεργατική, ανοιχτή διαδικασία καινοτομίας, κατά την οποία το startup community και η Τράπεζα από κοινού πειραματίζονται με νέα επιχειρησιακά μοντέλα, εφαρμογές και τεχνολογίες.

Το bochackathon είναι το 1ο fintech hackathon που θα γίνει στην Κύπρο και θα πραγματοποιηθεί 9-11 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία.

Περισσότερα: http://bochackathon.com/ και https://portal.bocapi.net/

Η οργανωτική επιτροπή έκανε upload την παρουσίαση του bocAPI με τα παραδείγματα και sample κώδικα στην ενότητα https://portal.bocapi.net/about και στο slideshare https://www.slideshare.net/crowdpolicy/bocapi-info-day-day. Καταγράψαν τις προτάσεις, που ήταν πολλές και σημαντικές, για την μελλοντική βελτίωση του bocAPI και στο τέλος ευχήθηκαν σε όλες τις ομάδες και τους φίλους που θα διαγωνιστούν, καλή προετοιμασία για το boc hackathon!

Η ανακοίνωση τελειώνει υπενθυμίζοντας τα βασικά..
- Συμμετέχετε με όποια APIs, τεχνολογίες κλπ θέλετε και μπορείτε
- Στις προδιαγραφές θα βρείτε πολλες ιδέες και παραδείγματα
- Για τους φιλους που δεν έχουν ομάδα να μην ανησυχούν. Τους περιμένουν και θα τους βοηθήσουν να βρουν ομάδα. 
- Για τις ομάδες, που ακόμα δεν δήλωσαν τα μέλη τους να το πράξουν άμεσα.

Το άρθρο επιχορηγείται από την Τράπεζα Κύπρου και το BOC Hackathon #Fintech.

Ακολουθήστε το #DCYevents για ανακοινώσεις εκδηλώσεων σχετικά με startups, τεχνολογία και καινοτομία, που γίνονται στην Κύπρο ή στο εξωτερικό.

Blogger/Curator @ DisruptCyprus.com

panispieri150 2Panagiotis Pieri

My handfull background >>> LinkedIn.

Follow all my tech posts via #SharePanis.
Drop me a line about growth hacking, startups, disruption and tech via twitter @panispieri