16 ομάδες ήδη έκαναν αίτηση για το Pitch4WebSummit… Τελειώνει απόψε η διορία. Κάντε αίτηση τώρα!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Typography

Στις 24 Απριλίου ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων και το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας ανακοίνωσαν ότι θα στηρίξουν χρηματοδοτικά τη συμμετοχή επιλεγμένων νεοφυών επιχειρήσεων στο δημοφιλές Web Summit 2017.

Ήδη 16 εταιρείες έδειξαν ενδιαφέρον και συμπλήρωσαν την αίτηση μέσω του F6s.com που δημιουργήθηκε για εκδήλωση ενδιαφέροντος. Η αίτηση είναι γρήγορη αφού καλείσαι να απαντήσεις σε 10 απλές ερωτήσεις για την νεοφυή επιχείρηση σου.

Η ανακοίνωση αναφέρει «Ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) και το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) δίνουν την ευκαιρία σε κυπριακές νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups) να συμμετάσχουν στο δημοφιλές φόρουμ Web Summit, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 6-9 Νοεμβρίου 2017 στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο φόρουμ τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας, το οποίο πραγματοποιείται σε ετήσια βάση με τη συμμετοχή εκατοντάδων νεοφυών επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, οι εκπρόσωποι των νεοφυών επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις από επικεφαλής πετυχημένων επιχειρήσεων και να έρθουν σε επαφή με δυνητικούς επενδυτές.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, οι δύο οργανισμοί ευελπιστούν να προσφέρουν την κατάλληλη ώθηση σε κυπριακές νεοφυείς επιχειρήσεις που αναζητούν χρηματοδότηση και διεθνή δικτύωση, βοηθώντας τις να προβληθούν σε διεθνές επίπεδο.

Για την επιλογή των νεοφυών επιχειρήσεων, των οποίων τη συμμετοχή στο Web Summit 2017 θα στηρίξουν CIPA και ΙΠΕ, θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός (pitching competition) μεταξύ των start-ups που θα επιδείξουν σχετικό ενδιαφέρον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τρείς από τις νεοφυείς επιχειρήσεις που θα επιλεγούν (κατηγορίες Alpha (2) και Beta (1)), θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την επιχείρησή τους μέσα από ξεχωριστό περίπτερο (booth), στον εκθεσιακό χώρο του συνεδρίου.»

Η διορία τελειώνει απόψε στις 11.59μμ και καλούμε όλες τις νεοφύεις ομάδες που έχουν έτοιμο τουλάχιστον το MVPs να κάνουν αίτηση. Βρεθήκαμε πέρσι στην Λισσαβώνα και πραγματικά ο Paddy Cosgrave και η ομάδα του έχουν πάρει το συνέδριο σ’ ένα άλλο επίπεδο. Πέραν των 50,000 ατόμων βρέθηκαν πέρσι στη Λισαβώνα. Για 3 ημέρες έχεις την ευκαιρία να κάνεις πάρα πολύ καλές γνωριμίες και ίσως να κλείσεις την επόμενη επένδυση τους. Όσοι ετοιμάζονται να πάνε φέτος είτε κερδίσουν είτε όχι μπορούν να επικοινωνήσουν Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και πως πρέπει να προετοιμαστούν. Χρειάζεσαι τουλάχιστον 2-3 μήνες προετοιμασία για να πετύχεις τους στόχους σου πριν πας στο Web Summit. Όσοι θα βρεθούν στην Λισσαβώνα τότε θα τα πούμε και από κοντά αφού το DisruptCyprus.com ετοιμάζει και φέτος δημοσιογραφική αποστολή.

Οι ενδιαφερόμενες ομάδες μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://www.f6s.com/pitch4websummit/apply  μέχρι τις 15 Μαΐου 2017. Η τελική επιλογή των start-ups θα πραγματοποιηθεί εντός Ιουνίου 2017.

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους Μάριο Γιωργούδη (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ή Γιώργο Χρίστου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

*Οι ειδήσεις στην κατηγορία startups επιχορηγούνται από το Gravity Ventures Incubator

Chief Blogger @ DisruptCyprus.com

panispieri150 2Panagiotis Pieri

Let's talk via Facebook, Instagram, LinkedIn

Add me on SnapChat for behind the scenes posts! 

Follow all my tech posts and selected must read articles via #SharePanis and drop me a question about digital marketing, growth hacking, startups, disruption, technology via twitter @panispieri