#Foody: Αργύρης: «Η επένδυση μας στο μάρκετινγκ μας βοήθησε στην κοινωνική επιβεβαίωση»

STARTUP NEWS
Typography

Πρόσφατα η IMH διοργάνωσε το 9ο συνέδριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου και μέρος του προγράμματος ήταν η παρουσίαση του επιτυχημένου κυπριακού food ecommerce startup Foody.

Το Foody δημιουργήθηκε από την startup εταιρεία Ideas2life Ltd. Την παρουσίαση στο συνέδριο έκανε ο ιδρυτής του Foody Αργύρης Αργυρού.

Εδώ να θυμίσουμε ότι η ίδια εταιρεία έχει ιδρύσει το AtYourService, την μεγαλύτερη αγορά και πώληση υπηρεσιών μέσω δημοπρασίας στην Κύπρο. Ο Αργύρης αναφέρθηκε εκτενώς στις προκλήσεις που αντιμετώπισε η ομάδα του όταν ξεκινούσε και πως κατάφεραν να τις ξεπεράσουν.

O Αργύρης σημειώνει στην παρουσίαση του, όπως αναφέρει το inbusinessnews:

«Δεν σημαίνει ότι επειδή η αγορά είναι η μικρή πρέπει να έχουμε κακό σχεδιαστικό και λιγοστό και απλό περιεχόμενο. Λαμβάνοντας υπόψη τον έντονο ανταγωνισμό και το μέγεθος της αγοράς τα συστατικά επιτυχίας του Foody είναι η επαναλαμβανόμενη χρήση από τους πελάτες και η μεγιστοποίηση του «customer loyalty». Από τη δημιουργία του Foody θέλαμε να χτίσουμε στο μότο μας, να είμαστε δηλαδή ο πιο εύκολος τρόπος για παραγγελία φαγητού. Η παρουσία μας σε εκπομπή στην τηλεόραση και η επένδυσή μας στο μάρκετινγκ μας βοήθησε στην κοινωνική επιβεβαίωση, ότι δηλαδή υπάρχουμε και ότι δουλεύουμε σωστά. Εάν καταφέρεις να κερδίσεις τους πελάτες, οι ίδιοι οι πελάτες μπορούν να σε υπερασπιστούν και να δουλέψουν ως marketer για την επιχείρηση σου.»

Πλέον το Foody είναι το πιο δημοφιλές app στην παραγγελία φαγητού και άλλων προϊόντων. Το γεγονός ότι το app είναι αρκετά γρήγορο, με σχεδιασμό φιλικό προς τον χρήστη και με στρατηγικό συνεργάτη/επενδυτή τον όμιλο DIAS η πλατφόρμα οδεύει από επιτυχία σε επιτυχία. Επόμενο βήμα και σύντομα ίσως θα πρέπει να είναι η επέκταση της στο εξωτερικό, αφού αν την συγκρίνουμε με παρόμοιες πλατφόρμες στο εξωτερικό έχει αρκετά πλεονεκτήματα.

Λίγα Λόγια για το Foody

Το foody είναι ιστοσελίδα και εφαρμογή κινητού με την οποία μπορείς να παραγγείλεις φαγητό ή καφέ από 150 και πλέον εστιατόρια σε όλη την Κύπρο.

Πως δουλεύει το foody
1) Ο πελάτης βάζει την παραγγελία του μέσω της ιστοσελίδας ή του app.
2) Η παραγγελία εκτυπώνεται σε μηχανάκι στο εστιατόριο. Το εστιατόριο αποδέχεται την παραγγελία και γράφει τον χρόνο παράδοσης.
3) Ο χρόνος παράδοσης στέλνεται με SMS στον πελάτη.

Αν το εστιατόριο δεν απαντήσει το μηχανάκι εντός 3ων λεπτών, το τηλεφωνικό μας κέντρο παίρνει τηλέφωνο το εστιατόριο και βεβαιώνεται ότι η παραγγελία έχει ληφθεί κανονικά.

H ιστοσελίδα του foody ξεκίνησε επίσημα τη λειτουργία του τον Σεπτέμβρη του 2015 με 20 εστιατόρια και λίγες παραγγελίες ανά ημέρα. Στη συνέχεια έγιναν πολλές αναβαθμίσεις όπως η ανάπτυξη της εφαρμογής για κινητά Android και IOS, η δυνατότητα online πληρωμών και η επέκταση σε όλες τις πόλεις της Κύπρου. Σήμερα 150 και πλέον εστιατόρια όπως το Goodburger η Toronto Pizza το Roosters και το Chopsticks εμπιστεύονται το foody και λαμβάνουν παραγγελίας μέσα από την ιστοσελίδα.

Παίρνοντας δύναμη από τα μηνύματα αυτά η ομάδα έχει μεγάλα πλάνα για το μέλλον αφού δουλεύει για να προσθέσει όλα τα εστιατόρια της Κύπρου στην πλατφόρμα. Ο τελικός στόχος της ομάδας είναι το 50% όλων των παραγγελιών φαγητού ή καφέ στην Κύπρο να γίνονται μέσα από την πλατφόρμα. Αυτό μπορεί αρχικά να ακούγεται πολύ δύσκολο αλλά η ομάδα είναι αισιόδοξη αφού αυτή η αλλαγή έχει ήδη γίνει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, και η ανάπτυξη που παρουσιάζει το foody είναι μια από τις ψηλότερες σε όλο τον κόσμο.

Πρόσφατα η ομάδα του Ideas2Life κέρδισε το Βραβείο Επιχειρηματικότητας στα Βραβεία Νεολαίας 2016 του Οργανισμού Νεολαίας. Δείτε το βίντεο πιο κάτω:

Θέλεις να παραγγείλεις φαγητό η καφέ; Δοκίμασε το foody...

Photo Credits: ΙΜΗ

Blogger/Curator @ DisruptCyprus.com

panispieri150 2Panagiotis Pieri

My handfull background >>> LinkedIn.

Follow all my tech posts via #SharePanis.
Drop me a line about growth hacking, startups, disruption and tech via twitter @panispieri