Λάβε μέρος στο Impossible Pitch που γίνεται με συνεργασία του Pitch60 και Impossible Works στην Κύπρο!

STARTUP NEWS
Typography

Υπάρχουν εκατοντάδες ιδέες από entrepreneurs εκεί έξω. Κοινός παρονομαστής, η ανάγκη να βρουν τους κατάλληλους επενδυτές που θα πιστέψουν σε αυτές. Στο Impossible Pitch, πέντε startups μέσα σε 4 εβδομάδες εντατικού mentoring, θα παλέψουν για τη μεγάλη ευκαιρία πρόσβασης σε seed investment.


Ψάχνουμε υποσχόμενους entrepreneurs με όρεξη να δουλέψουν σκληρά ώστε να κερδίσουν την προσοχή των ‘Big Four’ επενδυτών μας.

Το Impossible Pitch θέλει να φέρει κοντά τους entrepreneurs, παρέχοντας πολύτιμη πρόσβαση στους πιο αξιόλογους μέντορες του κυπριακού επιχειρηματικού οικοσυστήματος, αλλά και σημαντική προώθηση στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και στο app Pitch60.

Έχεις αυτό που χρειάζεται για να πείσεις τους ‘Big Four’ να επενδύσουν στην ιδέα σου; Αν ναι, συμπλήρωσε την αίτηση σήμερα και ετοιμάσου να φέρεις το pitch σου, ίσως ένα βήμα πιο κοντά στο Possible.

Τι είναι το Impossible Pitch;

Το Impossible Pitch είναι μια προσπάθεια του site Impossible.Works που σκοπό έχει να ενισχύσει εγχώρια και όχι μόνο startups και ταυτόχρονα να διαφημίσει την Κύπρο ως έναν ιδανικό προορισμό για entrepreneurs που χρειάζονται μια βάση για την startup τους.

Πώς μπορεί κάποιος να λάβει μέρος στο Impossible Pitch;

Μπαίνοντας στο site Impossible.Works, το tab του Ιmpossible Pitch οδηγεί στην αίτηση. Μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί κάποιος να συμπληρώσει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται.

Ποιο είναι το deadline για να συμπληρώσει ο ενδιαφερόμενος την αίτηση;

Μέχρι την 1η Νοεμβρίου {2016} θα πρέπει όλοι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν συμπληρώσει και αποστείλει την αίτησή τους.

Ποιος θα αξιολογήσει τις αιτήσεις;

Στις 4 Νοεμβρίου 2016, όλοι οι αιτούντες θα συναντήσουν την κριτική Eπιτροπή στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου. Μπροστά στην Επιτροπή - η οποία αποτελείται από τους μέντορες αλλά και εκπροσώπους του Pitch60, του Idea και της Τράπεζας Κύπρου- οι ενδιαφερόμενοι έχουν ένα λεπτό για να παρουσιάσουν την ιδέα τους, ενώ θα κληθούν να λύσουν μέσα σε 5 λεπτά όσες απορίες μπορεί να δημιούργησε στην Επιτροπή η παρουσίασή τους.

Τα τέσσερα startups που θα πείσουν την Επιτροπή για την ιδέα αλλά και την αφοσίωσή τους θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση. Το πέμπτο startup θα επιλεγεί από online voting που θα διαρκέσει μια εβδομάδα.

Συγκεκριμένα την επομένη των παρουσιάσεων στο Impossible.Works θα δημοσιευτούν videos των ομάδων που έλαβαν μέρος, δίνοντας την δυνατότητα στο κοινό να ψηφίσει το startup που πιστεύει πως αξίζει να διακριθεί. Το αγαπημένο των αναγνωστών του Impossible.Works θα λάβει μέρος στο Impossible.Pitch.

Πότε θα γνωρίζουν οι ομάδες πως θα επιλέχθηκαν για το Impossible Pitch;

Όσοι στείλουν την αίτησή τους θα ενημερωθούν από την παραγωγή για την διαδικασία σε τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει μαζί τους. Θα ενημερωθούν για το πρώτο pitch μπροστά στην Επιτροπή αλλά και το timeline που έχει καθοριστεί μέχρι το Impossible Pitch μπροστά στους Big Four.

Πότε θα γίνει το Impossible Pitch μπροστά στους Big Four;

Όταν επιλεγούν οι 5 ομάδες θα ακολουθήσει ένας μήνας εντατικών workshops. Ο λόγος που θα γίνει αυτό, είναι γιατί πιστεύουμε πως οι γνώσεις είναι η πιο σημαντική επένδυση. Οι γνώσεις για να στήσει ένας entrepreneur την επιχείρησή του, οι γνώσεις για να μπορέσει να σταθεί απέναντι σε επενδυτές, οι γνώσεις που θα του επιτρέψουν να μιλήσει σωστά θα είναι η κληρονομιά που θα λάβει από αυτό το πρόγραμμα. Επίσης οι συμμετέχοντες θα λάβουν εποικοδομητικό feedback από ανθρώπους που ήδη έκαναν αυτό που οι ίδιοι ονειρεύονται και μπορούν να βοηθήσουν να αποφύγουν κακοτοπιές και λάθη που μπορεί να τους στοιχίσουν χρόνο, χρήμα και προσπάθεια.

Σημαντικό στοιχείο για την εξέλιξη ενός entrepreneur είναι το networking το οποίο θα μπορέσουν οι ομάδες να αξιοποιήσουν κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Θα υπάρχουν videos που θα παρουσιάζουν την εξέλιξη των ομάδων;

Ναι. Η πορεία των ομάδων μέχρι το impossible Pitch θα κινηματογραφείται. Όχι δεν πρόκειται για reality και όχι δεν ενδιαφέρει το drama που συνήθως δημιουργείται από το άγχος της τηλεθέασης γιατί δεν πρόκειται για τηλεοπτική παραγωγή.

Μας ενδιαφέρει η πλούσια γνώση και οι σοφές συμβουλές που θα λάβουν οι συμμετέχοντες από τους Κύπριους αλλά και εκ της αλλοδαπής mentors. Για αυτό το λόγο θα κινηματογραφηθούν τα workshops και θα δημοσιεύονται short and sweet ενημερωτικά και εκπαιδευτικά videos. Οποιοσδήποτε χρειάζεται έμπνευση και πρακτικές συμβουλές θα μπορεί σε αυτά τα videos να βρει αυτό που χρειάζεται.

Που θα δημοσιευτούν αυτά τα videos;

Όλο το υλικό θα δημοσιεύεται στο Impossible.Works.

Οι μέντορες είναι Κύπριοι αλλά μιλούν αγγλικά. Γιατί το πρόγραμμα δεν είναι στα ελληνικά;

Δεν σνομπάρουμε την μητρική μας γλώσσα. Τουναντίον. Θέλουμε ωστόσο να δώσουμε την ευκαιρία σε οποιονδήποτε ανεξαρτήτως καταγωγής να λάβει μέρος στο Impossible Pitch. Επιπλέον στο πρόγραμμα έχουν προσκληθεί μέντορες από ξενόγλωσσες χώρες, ενώ τέλος επιθυμία μας είναι όπως το πρόγραμμα διαφημίσει την Κύπρο ως startups destination. Σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε την απουσία συνόρων που μας δίνει το διαδίκτυο.

Πόσα χρήματα θα επενδύσουν οι Big Four;

Ο κάθε επενδυτής είναι υποχρεωμένος να προσφέρει τουλάχιστον 10.000 ευρώ. Μπορεί όμως να επενδύσει περισσότερα αν ξετρελαθεί με την ιδέα και πειστεί για την αφοσίωση της ομάδας. Μπορεί κάποια ομάδα να γοητεύσει άπαντες ενώ κάποια ενδεχομένως να μην πείσει κανέναν. Μπορεί επίσης κάποιος επενδυτής να δώσει όλα του τα χρήματα σε έναν ή μπορεί να επενδύσει σε όλες τις ομάδες. Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως εκτός από τους 4 επενδυτές που εμφανίζονται στο promotional video, η Τράπεζα Κύπρου θα προσφέρει ακόμη 10.000 κατά τη διάρκεια του Impossible Pitch.

Υπάρχει timeline;
Μέχρι την 1η Νοεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι αιτήσεις.

Στις 4 Νοεμβρίου όλοι οι αιτούντες θα γνωρίσουν την Επιτροπή αξιολόγησης των αιτήσεων στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου. Θα ακολουθήσει το online voting κατά τη διάρκεια του οποίου το κοινό θα επιλέξει το startup που πιστεύει πως αξίζει να διεκδικήσει τα χρήματα των επενδυτών.

Στις 15 Νοεμβρίου θα αρχίσουν τα workshops τα οποία θα διαρκέσουν ένα μήνα, μέχρι δηλαδή τις 13 Δεκεμβρίου. Τα workshops θα λαμβάνουν χώρα δυο φορές την εβδομάδα -Τρίτη και Παρασκευή- για δύο ώρες -από τις 19:00 μέχρι τις 21:00. Συγκεκριμένα οι ημερομηνίες για τον Νοέμβριο είναι 15, 18, 22, 25 & 29 και για τον Δεκέμβριο 2, 6, 9 και 13.
Το Final Pitch θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2016.

Υπάρχει ένα τηλέφωνο για να μάθω επιπλέον πληροφορίες;

Φυσικά. Στο τηλέφωνο 22 396 999 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν για περισσότερες πληροφορίες.