Το Startup Weekend Cyprus επιστρέφει στην Κύπρο μετά από 4 χρόνια

LOCAL STARTUP NEWS
Typography

Η τελευταία χρονιά που έγινε το Startup Weekend Cyprus στην Κύπρο ήταν το Δεκέμβρη του 2013. Μετά από 4 χρόνια λοιπόν επιστρέφει ένας από τους πιο γνωστούς παγκόσμιους διαγωνισμούς για ιδέες και startups.

Η ομάδα που έφερε πέρσι το Startup Live διοργανώνει και φέτος το Startup Weekend στην Κύπρο. Ο Νικόλας Νικολί, η Λυδία Ζαννέτου και η συνιδρύτρια του Startup Cyprus Σταυριάνα Κοφτερός υπόσχονται ένα διασκεδαστικό, αλλά με πολύ δουλειά Σαββατοκυριάκο.

Η ανακοίνωση ανάμεσα σε άλλα αναφέρει: «Στο πλαίσιο της ενθάρρυνσης της καινοτομίας, της τεχνολογίας και της startup επιχειρηματικότητας της χώρας διοργανώνεται για δεύτερη φορά το Startup Weekend Cyprus.

Η διοργάνωση με θέμα "Step One" φιλοξενείται στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το τριήμερο 5-7 Μαίου και φιλοδοξεί να υποδεχτεί 100 ανθρώπους που θα υλοποιήσουν ή θα εξελίξουν τις ιδέες τους με την βοήθεια εμπειρογνωμόνων από την Κύπρο και το εξωτερικό. Η εκδήλωση παρέχει στην κοινότητα δικτύωση, εκπαίδευση, ανταγωνισμό, εμπειρία, χειροπιαστά αποτελέσματα.

Το Startup Weekend Cyprus είναι ένας πραγματικός μαραθώνιος δημιουργικής επιχειρηματικότητας όπου οι συμμετέχοντες καλούνται μέσα σε μόνο 54 ώρες να αναπτύξουν ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν τις ιδέες τους, να πάρουν συμβουλές καθοριστικής σημασίας, να δικτυωθούν με τα κατάλληλα άτομα και να κερδίσουν βραβεία που μεταφράζονται σε διεθνείς επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Οι ιδέες που θα αναδειχτούν νικήτριες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιδέα τους σε επιταχυντές ιδεών στο εξωτερικό (accelerator), μπροστά από επενδυτές ή να λάβουν μέρος σε διεθνές συνέδρια και εξειδικευμένα σεμινάρια για startups.

Το Startup Weekend είναι η μεγαλύτερη κοινότητα νέων επιχειρηματιών αφιερωμένη στις startup, που έχει οργανώσει πάνω από 2000 συναντήσεις σε 500 πόλεις τα πέντε τελευταία χρόνια.»

Η εκδήλωση του Startup Weekend Cyprus έχει community supporter το Startup Cyprus και ανάμεσα στους συνεργάτες είναι ο Οργανισμός Νεολαίας κ.α. 

Να θυμίσουμε ότι από παρόμοιους διαγωνισμούς (Startup Live, Startup Weekend) στην Κύπρο άρχισαν την πορεία τους startups σαν το FUNIFI, DiyFUL, Materics.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στην τριήμερη διοργάνωση και να κάνουν launch το startup τους μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους εδώ. Υπάρχει ένα κόστος μεταξύ 20-30 ευρώ όπως αναφέρει η σελίδα εγγραφής. 

Κάποια από τα δώρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί μέσω της ιστοσελίδας στο facebook είναι: 

*Οι ειδήσεις στην κατηγορία startups επιχορηγούνται από το Gravity Ventures Incubator

Blogger/Curator @ DisruptCyprus.com

panispieri150 2Panagiotis Pieri

My handfull background >>> LinkedIn.

Follow all my tech posts via #SharePanis.
Drop me a line about growth hacking, startups, disruption and tech via twitter @panispieri