Παγκράτιος Βάνεζης: Οι ανάγκες της νέας γενιάς θα αλλάξουν τα δρώμενα του τραπεζικού τομέα στην Κύπρο.

CROWDFUNDING
Typography

Ο Παγκράτιος Βανέζης, Επικεφαλής του KPMG Startups Hub, μιλά στο Sigmalive για τη σημασία του Crowdfunding για την Κύπρο και για τη θέσπιση νομοθεσίας γύρω από αυτό.

O Παγκράτιος αναφέρει αναλυτικά:

Για την αλλαγή της επιχειρηματικής κουλτούρας: «Το 2014 αναγνωρίσαμε την ανάγκη της επιχειρηματικής αλλαγής. Το 2014 η Κύπρος είχε ακόμα νωπά τα γεγονότα του Μάρτιου 2013, αρά αναγνωρίσαμε ότι όλοι είχαν μερίδιο και ο επιχειρηματικός κόσμος στο το τι είχε συμβεί. Άρα πρόθεση μας και ο σκοπός ήταν να δημιουργήσουμε τις συνθήκες να επέλθει μια αλλαγή όσο αφορά τον επιχειρηματία του μέλλοντος. Η ομάδα έχει δημιουργηθεί με σκοπό αφ’ ενός μεν να δημιουργήσει το υπόβαθρο που έχει να κάνει με την ενημέρωση και να δώσει πλατφόρμες σε καινούριους επιχειρηματίες να ανταλλάξουν απόψεις και να γίνει ένα πλαίσιο να δημιουργηθούν νέες ιδέες. Με σκοπό πάντα να ενημερωθεί το επενδυτικό κοινό και όλοι που έχουν σχέση με το επιχειρηματικό πλαίσιο, όσο το τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει. Σε δεύτερο επίπεδο έχουμε δημιουργήσει μια πλατφόρμα παροχής βοηθητικών υπηρεσιών στο οποίο με μηδαμινό κόστος με σκοπό να βοηθήσουμε όλους τους επιχειρηματίες που έχουν να προσφέρουν κάτι νέο και καινοτόμο για να δημιουργήσουν μια καινούργια επιχείρηση. Ενδιαφερόμαστε πραγματικά να δημιουργηθούν καινούριες θέσεις εργασίας, για να μπορέσει ο Κύπριος, που σε παγκόσμιο επίπεδο έχει τα πιο ψηλά επίπεδα μόρφωσης, να μπορεί να μετατρέψει την γνώση σε επιχειρηματικότητα που ταιριάζει στα νέα δεδομένα της Κύπρου. Είναι καιρός να ξεφύγουμε από τα τετριμμένα της Κύπρου ότι πάω στο δημόσιο, πάω στην τράπεζα. Να μπορέσει να μετατρέψει την ιδέα του σε ένα startup και μια επιχείρηση.»

Για το crowdfunding και την κατάρτιση της νομοθεσίας ανάφερε: «Αρχικά έχουμε ανοίξει ένα κανάλι επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς το Υπουργείο Οικονομικών και την Κεφαλαιαγορά. Έχουμε κάνει σημαντικές προτάσεις το πώς βλέπουμε εμείς σαν Crowdfunding Cyprus τα πράγματα να πηγαίνουν μπροστά. Σήμερα είμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε τι γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο και να μάθουμε τι γίνεται στα πιο γνωστά χρηματοοικονομικά κέντρα. Να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους και να πούμε ότι η συμμετοχική χρηματοδότηση έχει να παίξει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στην εμβάθυνση της εναλλακτικής χρηματοδότησης στην Κύπρο. Με τις αντιδράσεις που πήραμε από τον κόσμο, σίγουρα πετύχαμε τον σκοπό μας και προχωρούμε με τη θεσμοθέτηση της νομοθεσίας.»

Για το μέλλον της συμμετοχικής χρηματοδότησης ανάφερε: «Όπως ανάφεραν και οι ομιλητές είναι πολύ δύσκολο να καθορίσεις τι θα γίνει σε 10 χρόνια. Σίγουρα σε ένα άμεσο και μεσοπρόθεσμο ορίζοντα των 5 έτων, βλέπουμε ότι η νέα γενιά εμπιστεύεται την τεχνολογία παρά τους ίδιους τους ανθρώπους. Με δυσκολία μπαίνει στην τράπεζα, βλέπουμε και το επικοινωνιακό κόμματι που παίζουν οι τράπεζες. Οι νέοι θα φέρουν την αλλαγή που συζητούμε. Οι ανάγκες της νέας γενιάς θα αλλάξουν τα δρώμενα του τραπεζικού τομέα στην Κύπρο.»

Δείτε το βίντεο πιο κάτω:

The article is powered by Gravity Ventures Incubator

Blogger/Curator @ DisruptCyprus.com

panispieri150 2Panagiotis Pieri

My handfull background >>> LinkedIn.

Follow all my tech posts via #SharePanis.
Drop me a line about growth hacking, startups, disruption and tech via twitter @panispieri