EIMF: Mέρες πληροφόρησης για επιλογές φοίτησης και απασχόλησης στον Χρηματοοικονομικό κλάδο

BizEconomy
Typography

Ένα νέο διεθνώς αναγνωρισμένο προσόν στη λογιστική και τις επιχειρηματικές δεξιότητες θα αρχίσει να προσφέρεται στην Κύπρο. Η ΑΑΤ (Αssociation of Accounting Technicians- Ένωση Τεχνικών Λογιστικής ), οργάνωση που ιδρύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, αρχίζει να προσφέρει τα προσόντα αυτά σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διοίκησης και Χρηματοοικονομικών (EIMF) σε Λεμεσό και Λευκωσία.

Στο πλαίσιο της έναρξης προσφοράς αυτών των προσόντων στην Κύπρο, θα πραγματοποιηθούν μέρες πληροφόρησης και γνωριμίας στις 6 Ιουνίου στο Crowne Plaza Hotel στη Λεμεσό και στις 8 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του EIMF στη Λευκωσία. Το πρόγραμμα και για τις 2 μέρες παρουσιάζεται πιο κάτω. Οι παρευρισκόμενοι στις μέρες γνωριμίας θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ΑΑΤ και τα προσόντα επαγγελματικής κατάρτισης που προσφέρει σε συνεργασία με το EIMF.

Τα προσόντα ΑΑΤ καλύπτουν τις ανάγκες μεγάλου εύρους σπουδαστών, αφού περιλαμβάνουν τόσο πλήρη λογιστικά προσόντα όσο και σειρές μαθημάτων μικρότερης διάρκειας που σκοπό έχουν να βοηθήσουν τους ενδιαφερόμενους να αποκτήσουν δεξιότητες στη διεύθυνση επιχειρήσεων.

Η ΑΑΤ που είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Λογιστών (IFAC) θα προσφέρει στους Κύπριους σπουδαστές προσόντα που ικανοποιούν τα διεθνή πρότυπα, υποστηρίζοντάς τους σε μια επιτυχή σταδιοδρομία. Αναμένεται επίσης να βοηθήσει την κυπριακή οικονομία εκπαιδεύοντας σπουδαστές που θα είναι σε θέση να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των επιχειρήσεων στο νησί μας σε ειδικευμένους επαγγελματίες στα χρηματοοικονομικά.

Τα εν λόγω επαγγελματικά προσόντα στη Λογιστική καλύπτουν ένα μεγάλο κενό στην αγορά αφού μέχρι τώρα δεν προσφερόταν κάτι που να καλύπτει τις συγκεκριμένες ανάγκες κατάρτισης στην Κύπρο. Αποκτώντας το εν λόγω προσόν, οι σπουδαστές θα μπορούν να απολαύσουν μια επιτυχημένη καριέρα στο χώρο αφού η χρηματοοικονομική διαχείριση βρίσκεται στην καρδιά κάθε επιχείρησης, και έτσι η ζήτηση για άτομα με λογιστικά και χρηματοοικονομικά προσόντα παραμένει σταθερά ψηλά στην αγορά εργασίας.

Αυτό που ξεχωρίζει τα προσόντα του ΑΑΤ είναι πως μετά την απόκτηση τους, οι νέοι λογιστές είναι σε θέση να χρησιμοποιούν άμεσα τις γνώσεις που απέκτησαν για μια επιτυχή σταδιοδρομία. Ο λόγος είναι ότι τα προσόντα ΑΑΤ είναι διεθνώς αναγνωρισμένα και δίνουν στους σπουδαστές πρακτικές χρηματοοικονομικές γνώσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αμέσως στη διαχείριση των οικονομικών και των προϋπολογισμών των επιχειρήσεων, έτσι διαδραματίζοντας καίριο ρόλο βοηθώντας τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν.

eimf opendays

Ταυτόχρονα, οι παρευρισκόμενοι θα δεχτούν ενημέρωσης για την απόκτηση του τίτλου Chartered Accountant (ACA) χωρίς προαπαιτούμενους τίτλους πανεπιστημιακών σπουδών. Το ACA, που προσφέρεται από το ICAEW και μέσω του EIMF, θεωρείται ο τίτλος με το μεγαλύτερο κύρος στον κλάδο, και μέχρι πρότινος στην Κύπρο η μοναδική επιλογή απόκτησης του ήταν μετά πανεπιστημιακών σπουδών. Με το ΑΑΤ δίνεται η επιλογή έναρξης του ACA 18 μήνες μετά την αποφοίτηση από το Λύκειο.

Στις μέρες ενημέρωσης οι παρευρισκόμενοι θα μάθουν πως μπορούν να εκμεταλλευτούν τα οφέλη των προγραμμάτων Λογιστικής του EIMF:
- Προσοντούχοι Λογιστές σε 18 μήνες! Άμεση απασχόληση στην Λογιστική στον κλάδο των Χρηματοοικονομικών, ο μόνος κλάδος στην Κύπρο όπου υπάρχει συνεχής αύξηση της εργοδότησης
- Επιλογές ταυτόχρονης μελέτης και απασχόλησης – απόκτησε προσόντα Λογιστικής ενώ εργάζεσαι
- Διάφορα επίπεδα σπουδών, από μεταλυκειακούς σπουδαστές, σε πτυχιούχους πανεπιστημίων, μέχρι επαγγελματίες στο χώρο
- Οικονομικά προσιτό
- Ευέλικτο πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και φοιτητών πλήρους απασχόλησης και στους πολυάσχολους επαγγελματίες
- Εξετάσεις σε υπολογιστές και ευέλικτο εξεταστικό πρόγραμμα
- Ο μεγαλύτερος Οργανισμός επαγγελματιών λογιστικής στον κόσμο

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση και για να δηλώσετε ενδιαφέρον μπορείτε να πάρετε από το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή το τηλέφωνο +357 22274470 ή να επισκεφτείτε την σελίδα του Ινστιτούτου.

Πρόγραμμα Ημερών Γνωριμίας
- 6 Ιουνίου Crowne Plaza Hotel, Λεμεσός ( https://www.facebook.com/events/515824191959340/  ) 
- 8 Ιουνίου, εγκαταστάσεις EIMF, Λευκωσία ( https://www.facebook.com/events/245240475833949/  ) 

Ώρα Θέμα
17:00 – 17:30 Εγγραφή/Έναρξη
17:30 – 17:50 Παρουσίαση του ΑΑΤ από την κ. Gemma Baker, Υπεύθυνη Ευρώπης του ΑΑΤ
17:50 – 18:00 Παρουσίαση του ΑCA από την κ. Christiana Diola, Υπεύθυνη Ευρώπης για Members and Stakeholders του ICAEW
18:00 – 18:10 Παρουσίαση της σειράς μαθημάτων από το EIMF από τον Διευθυντή Προγραμμάτων του Ινστιτούτου κ. Γιώργο Στυλιανού
18:10 – 18:30 Ερωταπαντήσεις
18:30 – 20:00 Κοκτέιλ γνωριμίας