Η ιστορία του DisruptCyprus.com

Η ιστορία του DisruptCyprus.com

To DisruptCyprus.com ξεκίνησε το 2015 σαν το πρώτο μπλογκ της Κύπρου αφιερωμένο στις νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), την έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία. Δημοσιεύσαμε άρθρα, βίντεος και πρωτογενές υλικό με θεματικές από τον χώρο των νεοφυών επιχειρήσεων (startups), την έρευνα, την τεχνολογία, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Στις αρχές των πρώτων χρόνων είχαμε λειτουργήσει κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων δημιουργώντας αρκετό πρωτογενή υλικό και συνεντεύξεις. Ταξίδεψα και παρευρέθηκα σε περισσότερες από 500 εκδηλώσεις, σεμινάρια, εργαστήρια επιχειρηματικότητας, τεχνολογίας και καινοτομίας τα τελευταία πέντε χρόνια. Το DisruptCyprus.com τα πρώτα πέντε χρόνια έχει γίνει γνωστό παγκόσμια ως ένα από τα κύρια μπλογκ για την Κυπριακό οικοσύστημα των startups, της έρευνας και καινοτομίας, με περισσότερους από 15,000 ακολουθους συνολικά σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα μας από όλο το κόσμο.

Το 2018 η Ευρωπαϊκή Ένωση με κάλεσε στο μεγαλύτερο συνέδριο ICT2018 καινοτομίας που διοργανώνει κάθε 3 χρόνια σαν ένα από τους social media influencers (δεν μου αρέσει αυτή η λέξη) για να καλύψω το συνέδριο και όταν έφυγα πήρα εξαιρετικά σχόλια για την δουλειά που έκανα. Δεν θα ξεχάσω τα μηνύματα που μου έστειλαν φίλοι ερευνητές που ήταν στην εκδήλωση και μου έλεγαν ότι όποτε γυρίσουν στα Twitter screens εβλεπαν είτε DisruptCyprus είτε DisruptEurope :)

Τα τελευταία πέντε χρόνια έχω βοηθήσει εντελώς αφιλοκερδώς περισσότερες από 500 startups με συμβουλές πως να χτίσουν τις ψηφιακές τους καμπάνιες, πως να κερδίσουν νέους πελάτες ενώ διοργανώσαμε με συνεργάτες εκδηλώσεις, hackathons, ideathons, εκδηλώσεις δικτύωσης κ.α.

Το 2020 κατά την διάρκεια της πανδημίας του Covid-19 έχω πάρει την απόφαση να μετατρέψω το μπλογκ σε podcast. Ενα podcast που στόχος του θα είναι να αναδείξει τις startups και την καινοτομία στην Κύπρο και εξωτερικό. Ολο αυτό θα τρέξει με διάφορους τρόπους. Αρχίζουμε με το #DisruptCypruslive στο οποίο θα σας φέρνουμε ενδιαφέρον συζητήσεις με Κύπριους ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων (startup founders) και καινοτόμων επιχειρήσεων ενώ σύντομα θα αρχίσουμε και τα #DisruptCyprusWebinars με πιο εκπαιδευτικό περιεχόμενο στα ελληνικά και αγγλικά.

Τα πρώτα πέντε χρόνια του μπλογκ μας ήταν ενδιαφέροντα. Αναμένουμε το ίδιο τα επόμενα χρόνια. Μείνετε συντονισμένοι. 

Περιμένουμε τις ιδέες σας, τα startup pitch deck σας στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη!


Follow DisruptCyprus via social media to get updates for upcoming podcast sessions on Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin and subscribe to our Youtube channel.

Panis Pieri
Author: Panis PieriWebsite: http://panispieri.com
Founder at DisruptCyprus.com, DisruptEurope.eu and DTalks.
Keep innovating and digitally disrupting the world by generating positive social change.