Νέα πρόσκληση υποβολής αίτησης προς τους Δήμους και Κοινότητες για δωρεάν δίκτυο Wi-Fi σε δημόσιους χώρους

Νέα πρόσκληση υποβολής αίτησης προς τους Δήμους και Κοινότητες για δωρεάν δίκτυο Wi-Fi σε δημόσιους χώρους

Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 13:00 θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης (14:00 ώρα Κύπρου), η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προκηρύξει νέα πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το WiFi4EU.

Η πρόσκληση, η οποία είναι ανοικτή σε Δήμους και Κοινότητες της ΕΕ, θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 17:00 θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης (18:00 ώρα Κύπρου).

Οι δήμοι και κοινότητες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για 1,780 κουπόνια, αξίας 15,000 ευρώ το καθένα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη δημιουργία δωρεάν ασύρματων δικτύων (Wi-Fi) σε δημόσιους χώρους, όπως δημαρχεία, δημόσιες βιβλιοθήκες, μουσεία, δημόσια πάρκα ή πλατείες.

Το πρόγραμμα WiFi4EU, συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ, πραγματοποιείται στο πλαίσιο σειράς προσκλήσεων υποβολής αιτήσεων και καλύπτει και τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και τη Νορβηγία και την Ισλανδία. Αφότου οι Δήμοι και Κοινότητες εγγραφούν στην ειδική πύλη WiFi4EU, θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για κουπόνι με ένα μόνο κλικ. Η Επιτροπή επιλέγει τους δικαιούχους με σειρά προτεραιότητας, διασφαλίζοντας, παράλληλα, τη γεωγραφική ισορροπία. Κατά την πρώτη και δεύτερη πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το WiFi4EU που πραγματοποιήθηκαν το Νοέμβριο του 2018 και τον Απρίλιο του 2019 αντίστοιχα, προσφέρθηκαν συνολικά 6,200 κουπόνια.

Οι εγγεγραμμένοι Δήμοι και Κοινότητες θα πρέπει να εκδηλώσουν άμεσα ενδιαφέρον στην διαδικτυακή πύλη του WiFi4EU μόλις αυτή ενεργοποιηθεί την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019 στις 13:00 θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης (14:00 ώρα Κύπρου).

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα https://wifi4eu.ec.europa.eu η οποία είναι διαθέσιμη και στην ελληνική γλώσσα.


Αυτό είναι ένα δελτίο τύπου που δημοσιοποιείτε από το DısruptCyprus.com δωρεάν και προς ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού μας. Το DisruptCyprus.com (RiseTech Media) δεν ευθύνεται, άμεσα ή έμμεσα, για τυχόν ζημιά ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε από ή σε σχέση με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες που αναφέρονται στο δελτίο τύπου.

DisruptCyprus.com
Author: DisruptCyprus.comWebsite: http://disruptcyprus.com
Συντακτική ομάδα
To DisruptCyprus.com είναι μια ειδησεογραφική διαδικτυακή εφημερίδα που ασχολείται με θέματα τεχνολογίας και νεοφυών τεχνολογικών επιχειρήσεων (startups) στην Κύπρο.

H RiseTech Media στηρίζει


Το AgileHR meetup που διοργανώνεται στην Λεμεσό από το Cyprus Agile και Innovation Community. Πατήστε εδώ για πληροφορίες & εγγραφή. 

Το διαγωνισμό ρομποτικής Robotex Cyprus που διοργανώνεται από το Κυπριακό Σύνδεσμο Πληροφορικής. Ακολουθήστε τα κοινωνικά τους δίκτυα για όλα τα νέα του διαγωνισμού.