Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το νομοσχέδιο για την δημιουργία Υφυπουργείου Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το νομοσχέδιο για την δημιουργία Υφυπουργείου Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε στις 4 Σεπτεμβρίου 2019 το νομοσχέδιο για τη δημιουργία Υφυπουργείου Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, όπως ανάφερε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης μετά την συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.


Σε δηλώσεις του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο “ενέκρινε πρόταση για σχετικό νομοσχέδιο για δημιουργία Υφυπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Ως Υπουργείο είχαμε αναλάβει προσωρινά την προώθηση μιας σειράς ενεργειών για έρευνα και καινοτομία και για τον ψηφιακό σχηματισμό του κράτους που αποτελεί και την καλύτερη μορφή μεταρρύθμισης της Δημόσιας Υπηρεσίας.”

Στην συνέχεια έκανε αναφορά στον Επικεφαλή Επιστήμονα Κυριάκο Κόκκινο και την προετοιμασία του νομοσχεδίου: “Έχουν γίνει αρκετά, έχουν δρομολογηθεί σημαντικές κινήσεις μέσα από τη δημιουργία νέων θεσμών, όπως ο θεσμός του Επικεφαλής Επιστήμονα, τον οποίον ευχαριστώ για τον ρόλο του στην ετοιμασία του νομοσχεδίου.”

Ανάφερε ότι το Υφυπουργείο θα έχει συντονιστικό ρόλο κάνοντας αναφορές στα έξι ερευνητικά κέντρα τα οποία έχουν πάρει χρηματοδότηση από την Ευρώπη: “Έχουν υπάρξει αποτελέσματα, όπως είναι τα έξι ερευνητικά κέντρα με σημαντική εθνική και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και που το κάθε ένα θα εργοδοτεί πέραν από 100 επιστήμονες και είχαμε σημαντικές επενδύσεις στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Εντοπίσαμε όμως την αδυναμία από την απουσία ενός κεντρικού συντονιστικού φορέα με εκτελεστικές αρμοδιότητες που να συντονίζει και αυτό απαντάται με τη δημιουργία του Υφυπουργείου και της θέσης του εξειδικευμένου Υφυπουργού.”

Στο τέλος έδωσε λεπτομέρειες για τις επικείμενες αλλαγές που φέρνει η δημιουργία του Υφυπουργείου: “Το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών περνά στο Υφυπουργείο και θα είναι ο πυρήνας στελέχωσης με όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων που περιέγραψα. Η υλοποίηση αυτής της πολιτικής προβλέπεται και στον προϋπολογισμό του 2020, ο οποίος ετοιμάζεται.”

Στο τέλος ευχαρίστησε την Νομική υπηρεσία για την άμεση ανταπόκριση της σχετικά με το έλεγχο του νομοσχεδίου: “Στέλνουμε αυτό το νομοσχέδιο που ελέγχθηκε νομοτεχνικά από τη Νομική Υπηρεσία, την οποίαν ευχαριστώ, για να πάει στη Βουλή με την έναρξη της βουλευτικής περιόδου, ώστε από την 1.1.2020 να ξεκινήσει τη λειτουργία του.”

 

Panis Pieri
Author: Panis PieriWebsite: http://panispieri.com
Αρχισυντάκτης DisruptCyprus.com
Να καινοτομείτε και να ανατρέπετε το παλιό με το καινούριο με στόχο πάντα να δημιουργείται θετική κοινωνική αλλαγή.

H RiseTech Media στηρίζει


Το AgileHR meetup που διοργανώνεται στην Λεμεσό από το Cyprus Agile και Innovation Community. Πατήστε εδώ για πληροφορίες & εγγραφή. 

Το διαγωνισμό ρομποτικής Robotex Cyprus που διοργανώνεται από το Κυπριακό Σύνδεσμο Πληροφορικής. Ακολουθήστε τα κοινωνικά τους δίκτυα για όλα τα νέα του διαγωνισμού.