Φοιτητές του CUTing Edge επισκέπτηκαν τις ΗΠΑ, το Harvard, το MIT, τον Λευκό Οίκο κερδίζοντας εξαιρετικές εμπειρίες για το μέλλον

Φοιτητές του CUTing Edge επισκέπτηκαν τις ΗΠΑ, το Harvard, το MIT, τον Λευκό Οίκο κερδίζοντας εξαιρετικές εμπειρίες για το μέλλον

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου σχετικά με την καθιερωμένη επίσκεψη φοιτητών του CUTing Edge στις ΗΠΑ αναφέρει:

“To Kέντρο Καινοτομίας CUTing Edge: An American Space του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου σε συνεργασία με το Κέντρο Γλωσσών του Πανεπιστημίου οργάνωσαν μια 13ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η εκπαιδευτική εκδρομή είχε δυο σκοπούς. Πρώτον, να δοθεί η ευκαιρία στους φοιτητές να γνωρίσουν από κοντά μια πολυπολιτισμική κοινωνία όπως είναι οι ΗΠΑ και ταυτόχρονα να εξασκήσουν τις γλωσσικές τους ικανότητες στα αγγλικά σε ένα αυθεντικό περιβάλλον. Δεύτερον, να επισκεφθούν πανεπιστήμια και να ενημερωθούν για τα προγράμματα, πρόσβαση και την τοπική κουλτούρα των πανεπιστημίων.

Για να μπορέσουν να επιτευχθούν αυτοί οι σκοποί οι φοιτητές ταξίδεψαν αρχικά στη Νέα Υόρκη, όπου είχαν την δυνατότητα να θαυμάσουν την αρχιτεκτονική αυτής της δυναμικής πόλης. Από εκεί ταξίδεψαν στους καταρράκτες του Νιαγάρα για να δουν από κοντά και να θαυμάσουν αυτό το θαύμα της φύσης. Η γεωγραφική τοποθεσία των καταρρακτών στα σύνορα με τον Καναδά επέτρεψε στους φοιτητές να επισκεφθούν και τον Καναδά. Η Βοστόνη ήταν ο επόμενος σταθμός. Εκεί οι φοιτητές επισκέφθηκαν το Harvard και το MIT. Στο ΜΙΤ ενημερώθηκαν για τα διάφορα προγράμματα του πανεπιστημίου, τις διαδικασίες πρόσβασης για σπουδές και για την κουλτούρα που επικρατεί στο ΜΙΤ. Ο επόμενος σταθμός ήταν η πρωτεύουσα των ΗΠΑ, η Ουάσιγκτον. Εκεί οι φοιτητές επισκέφθηκαν διάφορα μουσεία, τον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο.

Οι φοιτητές είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν το Υπουργείο Εξωτερικών στην Ουάσιγκτον όπου ήταν καλεσμένοι και ενημερώθηκαν για διάφορα χρηματοδοτούμενα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προγράμματα και για τα προγράμματα που προσφέρουνε τα American Spaces. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στη Φιλαδέλφεια.

Με την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής εκδρομής οι φοιτητές είχαν καλύψει σχεδόν 2500 χιλιόμετρα στην Αμερική. Επισκέφθηκαν δυο χώρες, 7 πόλεις, μουσεία, πασίγνωστα πανεπιστήμια και γνώρισαν και συζήτησαν με πολλούς ντόπιους ανταλλάζοντας απόψεις. Όλα αυτά συνέβαλαν ώστε οι φοιτητές να αποκτήσουν αρκετές εμπειρίες για να δημιουργήσουν μια εικόνα για την πραγματικότητα της Αμερικής και για τις ευκαιρίες που προσφέρει. Οι φοιτητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου εκφράστηκαν με ενθουσιασμό για αυτή τη μοναδική εμπειρία που τους δόθηκε.“

cuting edge usa1

DisruptCyprus.com
Author: DisruptCyprus.comWebsite: http://disruptcyprus.com
Συντακτική ομάδα
To DisruptCyprus.com είναι μια ειδησεογραφική διαδικτυακή εφημερίδα που ασχολείται με θέματα τεχνολογίας και νεοφυών τεχνολογικών επιχειρήσεων (startups) στην Κύπρο.

H RiseTech Media στηρίζει


Το AgileHR meetup που διοργανώνεται στην Λεμεσό από το Cyprus Agile και Innovation Community. Πατήστε εδώ για πληροφορίες & εγγραφή. 

Το διαγωνισμό ρομποτικής Robotex Cyprus που διοργανώνεται από το Κυπριακό Σύνδεσμο Πληροφορικής. Ακολουθήστε τα κοινωνικά τους δίκτυα για όλα τα νέα του διαγωνισμού.