To DisruptCyprus Live φιλοξενεί ερευνητές του έργου CoronaSurveys

To DisruptCyprus Live φιλοξενεί ερευνητές του έργου CoronaSurveys

Την Τετάρτη 22 Απριλίου 2020 στις 14:00 (GMT+2) ο ιδρυτής μας Panis Pieri φιλοξενεί στο DisruptCyprus ερευνητές της ομάδας του Έργου CoronaSurveys.

Φιλοξενούμε το Χρύση Γεωργίου, αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και τον Νικόλα Νικολάου συν-ιδρυτή της Algolysis LTD

Μέλη του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και της εταιρίας Algolysis Ltd συμμετέχουν σε διεθνή ομάδα ερευνητών στο έργο CoronaSurveys (https://coronasurveys.org). Σκοπός του έργου είναι η συλλογή δεδομένων και η χρήση στατιστικών μοντέλων για την εκτίμηση του αριθμού των ατόμων με συμπτώματα του COVID-19 σε διαφορετικές χώρες, και πως αυτός ο αριθμός αλλάζει με την πάροδο του χρόνου. Σε αρκετές χώρες υπάρχει δυσκολία στην αξιολόγηση του εύρους της επιδημίας, κυρίως λόγω της αδυναμίας διενέργειας διαγνωστικών τεστ στο ευρύ κοινό. Οι εκτιμήσεις του έργου αναμένεται να βοηθήσουν στο σχηματισμό μιας πιο ολοκληρωμένης εικόνας όσο αφορά τα κρούσματα του ιού, καθώς η συλλογή των δεδομένων γίνεται μέσω ανοικτών ανώνυμων ερωτηματολογίων στο Google Forms και διαχέονται μέσω διαφόρων κοινωνικών και επαγγελματικών δίκτυων (πχ. Facebook, Twitter, Linkedin), όπως επίσης και από σελίδες που αναπτύχθηκαν κατά την διάρκεια του έργου (https://coronasurveys.org, https://covid19.algolysis.com). Ως εκ τούτου είναι διαθέσιμα σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού μιας χώρας.

Στην πλατφόρμα του έργου (https://coronasurveys.org) όπως επίσης και στη πλατφόρμα της Algolysis Ltd (https://covid19.algolysis.com) μπορεί κανείς να βρει στατιστικά πέραν των 200 χωρών, καθώς και τις εκτιμήσεις που ανέπτυξε η ομάδα στις 24 χώρες που αυτή την στιγμή συμμετέχουν στην όλη προσπάθεια.

Ο Χρύσης Γεωργίου είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Είναι κάτοχος πτυχίου Διδακτορικού επιπέδου στην Επιστήμη και Μηχανική των Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Connecticut, ΗΠΑ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη Θεωρία και Πρακτική του Εύρωστου Κατανεμημένου και Παράλληλου Υπολογισμού με έμφαση στον Σχεδιασμό και στην Ανάλυση Αλγορίθμων. Έχει δημοσιεύσει πέραν των 90 άρθρων σε κορυφαία περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων και έχει συγγράψει δύο βιβλία σε θέματα Κατανεμημένου Συνεταιριστικού Υπολογισμού. Έχει ασχοληθεί εκτενώς με τον σχεδιασμό εύρωστων πληθοπορισμικών συστημάτων (robust crowdsourcing systems) και την συμπεριφορά των χρηστών σε τέτοια συστήματα. Για περισσότερες πληροφορίες: www.cs.ucy.ac.cy/~chryssis 

Ο Νικόλας Νικολάου είναι Διευθυντής και Συνιδρυτής της εταιρείας Algolysis Ltd η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της Πληροφορικής. Προηγουμένως εργάστηκε ως ερευνητικός συνεργάτης στο ερευνητικό κέντρο ΚΟΙΟΣ, ως επισκέπτης επιστήμονας στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (MIT), ως ερευνητής στο Ινστιτούτο IMDEA Networks της Μαδρίτης, και τέλος ως διδάσκων καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και το ΤΕΠΑΚ. Είναι κάτοχος πτυχίου Διδακτορικού επιπέδου από το Πανεπιστήμιο του Connecticut, ΗΠΑ. Τα ενδιαφέροντα του εστιάζονται γύρω από Κατανεμημένους Αλγορίθμους με πρακτικό ενδιαφέρων, ασφάλεια σε υπολογιστικά συστήματα. Δημοσίευσε την δουλειά του σε κορυφαία περιοδικά και συνέδρια στην περιοχή του και μέσα από την Algolysis συμμετείχε στην υλοποίηση πολλαπλών διαδικτυακών υπηρεσιών τόσο για εξωτερικούς συνεργάτες όσο και για εσωτερικά έργα της εταιρείας. Η δουλειά του χρηματοδοτήθηκε από τοπικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά και βιομηχανικά κονδύλια.

Η συζήτηση θα γίνει στα Ελληνικά και οι τηλεθεατές μπορούν να συμμετέχουν στην συζήτηση μέσω των σχολίων. Μοιραστείτε το σύνδεσμο στο προφίλ σας ή στις κοινότητες σας. Όσοι φίλοι σχολιάσουν ή κάνουν tag φίλους τους θα μπαίνουν στην κλήρωση για τα μηνιαία δώρα μας.

Συντονιστείτε μαζί μας. Μείνετε σπίτι και να είστε όλοι καλά.


Follow DisruptCyprus via social media to get updates for upcoming podcast sessions on Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin and subscribe to our Youtube channel.

 

Panis Pieri
Author: Panis PieriWebsite: http://panispieri.com
Founder at DisruptCyprus.com, DisruptEurope.eu and DTalks.
Keep innovating and digitally disrupting the world by generating positive social change.