Οι ζωντανές μεταδόσεις του DisruptCyprusLive αυτή την εβδομάδα (Week 14)

Οι ζωντανές μεταδόσεις του DisruptCyprusLive αυτή την εβδομάδα (Week 14)

To DisruptCyprus.com είναι το πρώτο διαδικτυακό podcast της Κύπρου αφιερωμένο στις νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), στην έρευνα, στη τεχνολογία και καινοτομία στην Κύπρο.


Συντονιστείτε κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή στις 7-8μμ (ώρα Κύπρου) μέσω του φατσοβιβλίου για να παρακολουθείτε και να συμμετάσχετε στις ενδιαφέρουσες συζητήσεις του Ιδρυτή μας Panis Pieri με τους καλεσμένους τους.

Αυτή την εβδομάδα έχουμε: 

Δευτέρα 30/03/2020
To #DisruptCyprusLive φιλοξενεί το Μιχάλη Στρούθο και την Cocoon Creations

Την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 στις 19:00 (GMT+2) φιλοξενούμε στο DisruptCyprus.com τον Μιχάλη Στρούθο της Cocoon Creations να μιλήσουμε για τεχνολογία και πως η επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις.

Ο Μιχάλης είναι επιχειρηματίας που ειδικεύεται στην επιχειρηματική στρατηγική και τις τεχνολογικές λύσεις, με σπουδές στα οικονομικά και μεταπτυχιακό στην πληροφορική. Ο Μιχάλης έχει περισσότερα από 7 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων και περισσότερο από 10 χρόνια στον τομέα των τεχνολογικών υπηρεσιών. Είναι συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Cocoon Creations, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στη συμβουλευτική, σχεδιασμό και ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων για κινητές συσκευές με πάνω από 70 πελάτες σε 12 χώρες. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του Cypriot Enterprise Link, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που συνδέει τους Κύπριους παγκόσμια γύρω από την επιχειρηματικότητα και την τεχνολογία μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών, εκδηλώσεων, συνεδρίων και άλλων έργων. Ο Μιχάλης και η ομάδα του δημιούργησαν πρόσφατα μια καινοτόμο λύση για τη διαχείριση των απουσιών των υπαλλήλων που ονομάζεται Crew.

Με το Crew οι διευθυντές σε μια εταιρεία μπορούν να διαχειριστούν τις διακοπές της ομάδας τους, την εργασία των υπαλλήλων από το σπίτι και να ενημερώνονται καθημερινά για τις απουσίες στην ομάδα τους. Οι υπάλληλοι στην εταιρεία μπορούν μέσω της εφαρμογής για κινητά να δουν το υπόλοιπο των αδειών τους, να ζητήσουν άδεια και να δουν τις προγραμματισμένες άδειες και αργίες.

Συντονιστείτε εδώ για την ζωντανή μετάδοση της Δευτέρας. 

Τετάρτη 01/04/2020
To #DisruptCyprusLive φιλοξενεί το #HackTheCrisisCyprus

Την Τετάρτη 1 Απριλίου 2020 στις 19:00 (GMT+2) φιλοξενούμε στο DisruptCyprus.com μέλη της οργανωτικής ομάδας του #HackTheCrisisCyprus.

Το Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας RISE και η ομάδα του hack{cyprus} διοργανώνουν στις 3-5 Απριλίου 2020 το HackTheCrisisCyprus, ένα διαδικτυακό μαραθώνιο ανάπτυξης εφαρμογών με σκοπό την επίλυση προβλημάτων που προέκυψαν από την εξάπλωση του COVID-19. Στόχος είναι να δώσουμε στους πολίτες τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις, τις εμπειρίες, τις δεξιότητες και το ταλέντο τους για να εισηγηθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, πολίτες, η κυβέρνηση, οι τοπικές αρχές, κ.α.

Η διαδικτυακή διοργάνωση αυτή είναι εμπνευσμένη από το παράδειγμα της Εσθονίας, στο πρότυπο της οποίας έχουμε βασίσει και τη δική μας προσπάθεια. Έχουν ήδη διεξαχθεί και συνεχίζουν να διεξάγονται αυτές τις μέρες με μεγάλη επιτυχία ανάλογες διοργανώσεις στην Γερμανία, Ιταλία, Φινλανδία, Λιθουανία Λετονία, Καναδά, Αυστραλία, Ιρλανδία, Βραζιλία και σε πολλές άλλες χώρες. Μέσω αυτών των διοργανώσεων έχουν προταθεί εφαρμοζόμενες λύσεις σε ένα μεγάλο εύρος θεμάτων, π.χ. λύσεις για την κάλυψη των αναγκών σε προστατευτικές μάσκες, λύσεις για την ενίσχυση επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας λόγω της κρίσης ή ακόμα λύσεις για την διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ πολιτών που χρειάζονται βοήθεια και αυτών που μπορούν να την παρέχουν, μεταξύ άλλων.

Συντονιστείτε εδώ για την ζωντανή μετάδοση της Τετάρτης

Παρασκεύη 03/04/2020
Το #DısruptCyprusLıve ζωντανά από το #HackTheCrisisCyprus

Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020 στις 19:00 (GMT+2) πάμε ζωντανά από την έναρξη του #HackTheCrisisCyprus.

Το Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας RISE και η ομάδα του hack{cyprus} διοργανώνουν στις 3-5 Απριλίου 2020 το HackTheCrisisCyprus, ένα διαδικτυακό μαραθώνιο ανάπτυξης εφαρμογών με σκοπό την επίλυση προβλημάτων που προέκυψαν από την εξάπλωση του COVID-19.

Συντονιστείτε εδώ για την ζωντανή μετάδοση της Παρασκευής

Eνωθείτε κατά την διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης και εκφράστε τις απόψεις/ερωτήσεις σας μέσω των σχολίων. Μοιραστείτε το σύνδεσμο στο προφίλ σας ή στις κοινότητες σας ή με άτομα που χρειάζονται να παρακολουθήσουν την ζωντανή μετάδοση μας.

Μείνετε σπίτι και να είστε όλοι καλά. Τα λέμε διαδικτυακά. 


Follow DisruptCyprus via social media to get updates for upcoming podcast sessions on Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin and subscribe to our Youtube channel.

Panis Pieri
Author: Panis PieriWebsite: http://panispieri.com
Founder at DisruptCyprus.com, DisruptEurope.eu and DTalks.
Keep innovating and digitally disrupting the world by generating positive social change.