‘Παράλληλες Πόλεις’: Καινοτόμες μέθοδοι χαρτογράφησης και σύγχρονη τεχνολογία για ανάπτυξη έργων στην Λεμεσό.

INNOVATION NEWS
Typography

Μια εξαιρετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο παλιό Ξυδάδικο που στόχο είχε να βάλει την καινοτομία και την τεχνολογία στο τρόπο που θα κτιστεί η νέα Λεμεσός.

Το μεγάλο ερωτηματικό που έθεσε η έκθεση είναι τι έργα θέλουμε να γίνουν στην Λεμεσό. Ανάπτυξη ή διατήρηση της Λεμεσού;

Αναλυτικά διαβάστε πιο κάτω το δελτίο τύπου που απέστειλε το ΤΕΠΑΚ:

«Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 02/02 και Παρασκευή 03/02 η ιδιωτική και δημόσια προβολή της διαδραστικής εγκατάστασης ‘Παράλληλες Πόλεις’ στο χώρο του Παλιού Ξυδάδικου. Η εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του theYard.Residency.17 (Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ) από το ‘mesh spatial design studio’, το οποίο αποτελείται από τους αρχιτέκτονες Αντώνη Στυλιανού και Αντρέα Παπαλλά, σε συνεργασία με το Cyprus Interaction Lab του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Η εγκατάσταση χρησιμοποιώντας σύγχρονη τεχνολογία σύλληψης κίνησης και καινοτόμες μεθόδους χαρτογράφησης και προβολής εστίασε στο ερώτημα κατά πόσον οι νέες αναπτύξεις στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού έχουν βελτιώσει την πόλη ή έχουν επισκιάσει τον πολιτισμό και την ιστορία της.

cut parallilespoleis 2

Η ιδέα της εγκατάστασης προέκυψε από την τρέχουσα συζήτηση μεταξύ πολιτών και δημοτικής αρχής αναφορικά με την αξία των ραγδαίων εξελίξεων και την σχέση τους με τα οράματα για το μέλλον της πόλης και παρείχε στους επισκέπτες την ευκαιρία να επιλέξουν μεταξύ ανάπτυξης ή διατήρησης. Την εγκατάσταση επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Λεμεσού, Δημοτικοί Σύμβουλοι, αρχιτέκτονες, ακαδημαϊκοί, εικαστικοί αλλά και πολίτες της Λεμεσού που εξέφρασαν τις απόψεις και ανησυχίες τους.

cut parallilespoleis 3

Το Παλιό Ξυδάδικο για δύο μέρες αποτέλεσε χώρος εποικοδομητικών συζητήσεων μεταξύ των παρευρισκόμενων οι οποίοι κλήθηκαν να υποστηρίξουν ή να διαφωνήσουν με έργα ανάπτυξης και διατήρησης. Τα αποτελέσματα της εγκατάστασης θα εκδοθούν σε ηλεκτρονική μορφή για όσους ενδιαφέρονται και θα κοινοποιηθούν στον Δήμο Λεμεσού.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.meshsds.com - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. »

Blogger/Curator @ DisruptCyprus.com

panispieri150 2Panagiotis Pieri

My handfull background >>> LinkedIn.

Follow all my tech posts via #SharePanis.
Drop me a line about growth hacking, startups, disruption and tech via twitter @panispieri