Χαράλαμπος Χρυσοστόμου: «Η διοργάνωση του 72ου ετήσιο συνέδριου ΙΑΕΣΤΕ στο ΤΕΠΑΚ θα προωθήσει την Κύπρο σε διεθνές επίπεδο»

ΤΕΠΑΚ
Typography

Ακόμα μια σημαντική επιτυχία για το ΤΕΠΑΚ Λεμεσού και τον IAESTE Κύπρου. Σύμφωνα με ανακοίνωση που έστειλε το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα φιλοξενήσει το 72ο ετήσιο συνέδριο IAESTE στην όμορφη Λεμεσό μας. Πολύ σημαντική είδηση αφού βοηθά την Κύπρο σε διεθνές επίπεδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, εθνικός διαχειριστής του οργανισμού IAESTE, εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για το ότι η Κύπρος θα φιλοξενήσει το 72ο ετήσιο συνέδριο του. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στη Λεμεσό την περίοδο 18-24 Ιανουαρίου 2019. Στο συνέδριο αναμένεται ότι θα συμμετάσχουν πέραν των 200 συνέδρων από 90 χώρες-μέλη του IAESTE.

Η υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του συνεδρίου στην Κύπρο παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του 70ου ετήσιου συνεδρίου του IAESTE που πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ. Η υποψηφιότητα αυτή υποστηρίχθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του IAESTE Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού.

Ο οργανισμός IAESTE ιδρύθηκε το 1948 στο Λονδίνο με πρωτοβουλία δέκα εκπροσώπων από ευρωπαϊκές χώρες. Η γεωγραφική κάλυψη σύντομα επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει την ανταλλαγή φοιτητών σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλες τις ηπείρους. Η Κύπρος εντάχθηκε στον Οργανισμό το 1980. Η Εθνική Επιτροπή IAESTE Κύπρου ιδρύθηκε το 1980 μέσω του Ανώτερου Τεχνολογικού Ινστιτούτου. Από το 2011, Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ο εθνικός διαχειριστής του οργανισμού. Στα 67 χρόνια λειτουργίας του θεσμού, στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών έχουν μετέχει πέραν των 350,000 φοιτητών σε όλο τον κόσμο.

Ο ΙAESTE είναι ένας ανεξάρτητος μη κυβερνητικός οργανισμός με 89 μέλη και συνεργαζόμενα ιδρύματα που σχετίζονται με την UNESCO. Ο οργανισμός εξυπηρετεί τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της ακαδημαϊκής και φοιτητικής κοινότητας καθώς και της βιομηχανίας. Κατά μέσο όρο, ετησίως μετέχουν στο πρόγραμμα 4,000 φοιτητές, 3,000 εργοδότες και 1,000 ακαδημαϊκά ιδρύματα μέσω των βασικών δράσεων που είναι η εστιασμένη επαγγελματική πρακτική άσκηση στο εξωτερικό, τα προγράμματα κοινωνικής και διαπολιτισμικής υποδοχής και η διεθνής δικτύωση.

Εκ μέρους του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Δρ. Χαράλαμπος Χρυσοστόμου, Γραμματέας της εθνικής επιτροπής του IAESTE, δήλωσε ότι η διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου του 2019 αποτελεί μια τεράστια επιτυχία που θα προωθήσει περαιτέρω την Κύπρο σε διεθνές επίπεδο. Εξέφρασε, επίσης, την ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες του προς το Διοικητικό Συμβούλιο του IAESTE Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού για την υποστήριξή τους. Θερμές ευχαριστίες εξέφρασε και προς το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού, που είναι ο κύριος χορηγός του IAESTE Κύπρου.»

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τις σελίδες www.iaeste.org και www.cut.ac.cy/iaeste.

Chief Blogger/Curator @ DisruptCyprus.com

panispieri150 2Παναγιώτης Πιερή
Chief Blogger @DisruptCyprus 

Let's talk via Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter

Add me on SnapChat for behind the scenes posts! 

Ask me a question via twitter by using #SharePanis on Digital Marketing, Growth Hacking, Startups, Disruption or Technology and I will answer it.