Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου η «Βραδιά του Ερευνητή»

Innovation Events in Cyprus
Typography

Με την «Βραδιά του Ερευνητή», την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου κορυφώνονται οι δράσεις της Εβδομάδας Έρευνας και Καινοτομίας που διοργανώνει το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ).

Η φετινή εκδήλωση, που φέρει τον τίτλο «Research ∞ Unlimited», θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2016, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, από τις 5:00 το απόγευμα μέχρι τις 12:00 μεσάνυχτα, με ελεύθερη είσοδο.

Η «Βραδιά του Ερευνητή», η οποία θα είναι ανοικτή στο κοινό, έχει επετειακό χαρακτήρα αφού φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την πρώτη διοργάνωση που έγινε το 2006 στην Κύπρο. Η «Βραδιά του Ερευνητή» αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πραγματοποιείται ταυτόχρονα σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Στόχος της Βραδιάς είναι το κοινό να απολαύσει μια δημιουργική βραδιά αφιερωμένη στην επιστήμη και την έρευνα μέσα από θεατρικά και μουσικά δρώμενα και με συμμετοχή σε πειράματα, παιχνίδια, συζητήσεις και διαγωνισμούς. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για το ρόλο και τη σημασία της έρευνας στο σύγχρονο κόσμο από ερευνητές πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και επιχειρήσεων οι οποίοι θα παρουσιάσουν το έργο τους μέσα από μια μεγάλη διαδραστική έκθεση πειραμάτων.

Η Βραδιά θα κορυφωθεί με συναυλία του ελλαδίτη ερευνητή και τραγουδοποιού Δημήτρη Παναγόπουλου που θα αρχίσει στις 10 το βράδυ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Η Εβδομάδα Έρευνας και Καινοτομίας 2016 τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω, Κωνσταντίνου Πετρίδη. Χορηγοί Επικοινωνίας είναι το ΡΙΚ και το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων καθώς και για άλλες χρήσιμες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Ιδρύματος: www.research.org.cy και τη σελίδα στο Facebook: www.facebook.com/researchersnightcyprus/ 

* Το αρθρο είναι sponsored από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας

Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας

Το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο. Η υλοποίηση της αποστολής του επιτυγχάνεται μέσα από το σχεδιασμό και τη διαχείριση προγραμμάτων επιχορήγησης ερευνητικών έργων και καινοτομικών δραστηριοτήτων, σε συνδυασμό με την υποστήριξη της ένταξης κυπρίων ερευνητών σε ερευνητικές δραστηριότητες στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο.

program cyrn2016

kinigi thisavrou

dimitris panagopoulos

brainy selfie