3ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο του Ιδρύματος Σύλβιας Ιωάννου (Sylvia Ioannou Foundation)

Innovation Events in Cyprus
Typography

Το Ίδρυμα Σύλβιας Ιωάννου (Sylvia Ioannou Foundation) διοργανώνει για πρώτη φορά στην Κύπρο και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το 3ο Διεθνές Συνέδριό του, με τίτλο «Knowledge is Power / Η γνώση είναι δύναμη».

Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία διάχυσης της γνώσης επί σημαντικών και πολυδιάστατων ως προς τη φύση και το περιεχόμενό τους θεμάτων και ευρημάτων. Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του συνεδρίου, στο οποίο θα συμμετάσχουν διεθνώς καταξιωμένοι ειδικοί επιστήμονες, θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό σπάνια χειρόγραφα χαρτογραφικά τεκμήρια (δυτικά και οθωμανικά) από τη συλλογή του Ιδρύματος, τα οποία δεν έχουν μέχρι σήμερα μελετηθεί.

Η εμπεριστατωμένη και πολύπλευρη παρουσίασή τους, καθώς και η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή εκλεκτών εκπροσώπων από τη διεθνή βιβλιοθηκονομική κοινότητα, που θα λάβουν χώρα στο ανοικτό για το κοινό συνέδριο, αναμφίβολα θα αποτελέσουν σημαντική συνεισφορά του Ιδρύματος στην παγκόσμια ανάδειξη της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομίας της Κύπρου.

Πρόγραμμα: http://sylviaioannoufoundation.org/3rd-international-conference/04.programme.html 

Εγγραφές: http://sylviaioannoufoundation.org/3rd-international-conference/registration.php

Ημερομηνία: 2-4 Νοεμβρίου

Μέρος: Aίθουσα Διαλέξεων Β108 του κτηρίου Συμβουλίου – Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης»