Το NASA Space Apps Challenge επιστρέφει για 5η συνεχόμενη χρονιά στην Λεμεσό. (#DCYevents)

Tech Events in Cyprus
Typography

To NASA Space Apps Challenge, ο μεγαλύτερος διεθνής διαγωνισμός ανάπτυξης ιδεών για την αντιμετώπιση διαστημικών προκλήσεων, επιστρέφει στην Κύπρο για 5η συνεχόμενη χρονιά.

Όπως και πέρσι, ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, στη Λεμεσό, το Σαββατοκύριακο 29-30 Απριλίου 2017.

Συγκεκριμένα, το Space Apps Challenge αποτελεί ένα διήμερο διαγωνισμό που διεξάγεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 130 πόλεις παγκοσμίως και έχει ως κύριο στόχο την προώθηση της συνεργασίας και της ομαδικότητας μεταξύ συμμετεχόντων με διαφορετικές γνώσεις και δεξιότητες.

Μπορεί ο τίτλος του να παραπέμπει στην ανάπτυξη εφαρμογών ωστόσο, οι προκλήσεις που θέτει η NASA μπορούν να προσεγγιστούν με διάφορους τρόπους. Η απεικόνιση δεδομένων, η χρήση ρομποτικής, ο σχεδιασμός αντικειμένων ή ακόμη και η επινόηση μιας έξυπνης ιδέας είναι μερικοί από αυτούς.

Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει ο Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO) και φοιτητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου με την πλήρη στήριξη του πανεπιστημίου.

Στρατηγικός συνεργάτης του Space Apps Challenge Limassol 2017 είναι η CYTA, μέσω του Κέντρου Καινοτομίας και Ανάπτυξης Ιδεών.

Οι νικήτριες ομάδες που θα προκύψουν μετά από απόφαση κριτικής επιτροπής, θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στο International Space Apps Challenge. Αξίζει να σημειωθεί η διεθνής διάκριση της κυπριακής ομάδας “ArachnoΒeeΑ”, στην οποία απονεμήθηκε από ειδική επιτροπή της NASA το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Best Mission Concept, ανάμεσα σε σχεδόν 1.000 ομάδες από 135 περιοχές του πλανήτη.

Επιπλέον, η νικήτρια ομάδα του Space Apps Limassol 2013 “MarsSense”, κατάφερε να κατακτήσει τη δεύτερη θέση παγκόσμια στην κατηγορία People’s Choice Award.

Ο απόλυτος διαστημικός διαγωνισμός επέστρεψε! Ακολούθησε την περιέργεια σου και εξερεύνησε το διάστημα!

Δείτε το βιντεάκι

Περισσότερες πληροφορίες για τη φετινή διοργάνωση και εγγραφές:

https://2017.spaceappschallenge.org/locations/limassol

* Το άρθρο επιχορηγείται από το Space Apps Cyprus
** To DisruptCyprus.com και η RiseTech Media στηρίζει το Space Apps Challenge στην Κύπρο σαν χορηγός επικοινωνίας.
*** Ακολουθήστε το #DCYevents για ανακοινώσεις εκδηλώσεων σχετικά με startups, τεχνολογία και καινοτομία, γίνονται στην Κύπρο ή στο εξωτερικό.

spaceapps 2