Armaree: Κωνσταντίνος Καραγιάννης «Απόκτησε και εσύ το δικό σου Αρμάρι online» (#DCYinterview)

STARTUPS
Typography

Η πρώτη μας επαφή με την ομάδα του Armaree ήταν στο Startup Academy Cyprus του 2015 και στο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας Watify 2015. Από την πρώτη στιγμή που τους γνωρίσαμε ήμασταν σίγουροι ότι θα προχωρούσαν την ιδέα τους σε πράξη. Γιατί;

Εδώ θα σας πούμε μια μικρή και σύντομη ιστορία. Στο #StartupAcademyCy καθώς παρκάραμε για να πάμε στο Pitch Battle, βλέπουμε 2 γεροδεμένους τυπάρες (οι δυο Κωνσταντίνοι) να περπατούν και να εξασκούν στο δρόμο το pitch τους πριν τον τελικό. Λίγο στρεσαρισμένοι, αλλά με αυτοπεποίθηση και σιγουριά ότι ακόμα και αν αποτύχουν θα μάθουν πολλά και θα προχωρήσουν.

Το πάθος τους ήταν εμφανές και πιστεύουμε ότι είναι αυτό που θα τους κάνει πετυχημένους σε ότι κάνουν. Αμέσως εκείνη την στιγμή ήμουν σίγουρος ότι θα ήταν ανάμεσα στους νικητές. Και τελικά είχα δίκαιο :)

armaree startupacademy15 2

Από το διαγωνισμό Startup Academy Cyprus 2015 - Photo credits: DisruptCyprus.com

Ο Κωνσταντίνος Καραγιάννης βρήκε λίγο χρόνο πριν την εκδήλωση και μας απάντησε κάποιες μικρές ερωτήσεις για το DisruptCyprus.com

Καλή επιτυχία παίδες. Πάντα δίπλα σας και όπως μπορούμε να βοηθήσουμε.

Πείτε μας λίγα λόγια για το Armaree και πως αρχίσατε το start-up σας;

Η λέξη armaree προέρχεται από τα λατινικά armarium και στη κυπριακή διάλεκτο αρμάριν. Μαζί με την ομάδα θέλουμε να περάσουμε σε άλλο επίπεδο την κατηγορία μεταχειρισμένος ή αχρησιμοποίητος ρουχισμός. Στόχος μας από την αρχή είναι η δημιουργία της πλατφόρμας όπου ο χρήστης θα έχει το δικό του αρμάρι (προφίλ) και θα μπορεί να ασχοληθεί με αγοραπωλησίες, να ανανεώσει τη γκαρνταρόμπα του και ο χρήστης που θα το αγοράσει να δώσει ξανά ζωή στο συγκεκριμένο ρούχο.

armaree jean

Τι ακριβώς κάνει το Armaree και ποια καινοτομία εισάγει στην αγορά της Κύπρου;

Θα προσφέρει μια πλατφόρμα στους χρήστες & καταστήματα όπου θα μοιράζονται και διαφημίζουν.

Ρουχισμό ή και άλλα προϊόντα μόδας. Θα παρουσιάσουμε στο κοινό της Κύπρου μια δοκιμαστική έκδοση του Armaree.com με της εξής υπηρεσίες:

Έχετε μεταχειρισμένα ή ανεπιθύμητα ρούχα στο αρμάρι σας? Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να γεμίσετε μια σακούλι/κουτί τα ρούχα που δεν θέλετε πλέον! Πρέπει να είναι καθαρά, καινούρια ή ελαφρώς μεταχειρισμένα!

Επισκεφθείτε το κατάστημα μας ή στείλτε μας τα κατευθείαν στη Πάροδο Αγαπήνωρος 8, Λεωφ. Μακαρίου ή στείλτε τα στο Akis Express κατάστημα Κέννετυ. (Σας καλύπτουμε τα έξοδα για ρουχισμό 10 κιλά και άνω!)

Μόλις παραλάβουμε τα ρούχα σας θα σας δώσουμε/στείλουμε δελτίο παραλαβής με το ρουχισμό που θα μεταπωληθεί ή ανακυκλωθεί.

Όσα ρούχα είναι Καθαρά-σιδερωμένα και σε πολύ καλή κατάσταση θα προχωρούμε στην περιγραφή , μέτρηση και φωτογράφηση του Ρουχισμού. Ακολούθως το προϊόν θα είναι έτοιμο προς πώληση στην ιστοσελίδα μας. Μόλις πωληθεί και γίνει η συναλλαγή ο χρήστης θα ενημερώνεται μέσω email/sms για τη για τη παραλαβή του ποσού που έχει συμφωνηθεί . O Πωλητής θα μπορεί να περάσει από το κατάστημα για τη πληρωμή ή κατόπιν συνεννοήσεως μέσω IBAN ή PayPal.

● Οι χρήστες που θέλουν να μεταπωλήσουν ρουχισμό αξίας οφείλουν να το στέλνουν καθαρά, σιδερωμένα και σε πολύ καλή ποιότητα
● Κακής ποιότητας ρουχισμός δεν θα πωλείται στη ιστοσελίδα & και θα ανακυκλώνεται
● Παιδικά και εκτός εποχής ρουχισμός θα δωρίζεται στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρο

Η δεύτερη υπηρεσία που παρέχουμε είναι προώθηση καταστημάτων ρουχισμού μέσα από διαφόρους τρόπους, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα πληροί τα κριτήρια του συμβολαίου. Απλά επικοινωνήστε μαζί μας στο 77 77 6 987 ή στείλτε μας στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

armaree primetel

Έχουμε δει αρκετές συνεντεύξεις στα ΜΜΕ. Τι κάνατε μέχρι σήμερα, τι να περιμένουμε στο launch της ιστοσελίδας την Τρίτη και ποια τα μελλοντικά σχέδια των επόμενων 3 μηνών;

Καταφέραμε να βρούμε αποθηκευτικό χώρο/κατάστημα στο κέντρο της Λευκωσίας Πάροδος Αγαπήνορως 8 , Λεωφ. Μακαρίου όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να περάσουν στις εργάσιμες μας ώρες οι οποίες είναι: 9:00 - 13:00 / 14:00 - 18:00 , Δευτέρα - Παρασκευή. Μερικά από τα πλάνα μας είναι να μπούμε στη κυπριακή αγορά το συντομότερο δυνατό, να φιλτράρουμε τις απόψεις των πελατών και τέλος να δημιουργήσουμε διάφορες εκδηλώσεις με περιβαλλοντικό χαρακτήρα.

armaree mentoring

Από το διαγωνισμό Startup Live 2015 - Photo credits: DisruptCyprus.com

Είχατε υποστήριξη από διάφορα προγράμματα για startups ή μέντορες τους τελευταίους μήνες; Σας βοήθησαν και τι μάθατε από αυτά;

Τα αρχικά μας βήματα ήταν μέσα από το Διαγωνισμό Watify Cyprus και βοήθεια του Γιώργου Μαλέκκου CEO της Powersoft Solutions.

armaree watify

 Από το διαγωνισμό Watify 2015 - Photo credits: DisruptCyprus.com

Στη πορεία αναπτύξαμε την ιδέα μας και μέσα από το StartUp Academy Cyprus Pitch Battle 2015 καταφέραμε να κερδίσουμε το 2ο βραβείο. Οι δωρεάν υπηρεσίες που κερδίσαμε και η θετική ενέργεια της Σταυριάνας Κοφτερού μας έδωσαν κίνητρο και δύναμη να πραγματοποιήσουμε το όνειρο μας.

armaree startupacademy15

 Από το διαγωνισμό Startup Academy Cyprus 2015 - Photo credits: DisruptCyprus.com

Επίσης δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις επί καθημερινής βάσεως βοήθεια και συμβουλές από τον ιδρυτή του Diyful Χριστόφορο Τζιρτζιηπή.

Κωνσταντίνο η ζωή ενός ιδρυτή startup είναι πολύ δύσκολη με πολλές προκλήσεις. Γιατί αποφάσισες να ακολουθήσεις αυτό το δρόμο και τι εισηγείσαι σε άλλους που σκέφτονται να δημιουργήσουν κάτι δικό τους;

Ένας από τους λόγους που αποφασίσαμε να κτίσουμε το δικό μας αρμάρι είναι οι δύσκολες συνθήκες στις θέσεις εργασίας σε κυβερνητικό αλλά και σε ιδιωτικό επίπεδο στη Κύπρο. Και αν βρεθεί εργασία οι συνθήκες θα είναι μόνο συμφέρουσες προς τον εργοδότη, το συγκεκριμένο θέμα είναι ένα κεφάλαιο όπου σηκώνει αρκετή συζήτηση. Αυτό που θα ήθελα να εισηγηθώ σε αυτούς που σκέφτονται να δημιουργήσουν κάτι είναι υπομονή και να είναι συνεχώς ενημερωμένοι με την Επικαιρότητα και Τεχνολογία.

Ποια προβλήματα βρήκατε μέχρι τώρα και ποια η μεγαλύτερη πρόκληση σας κτίζοντας το Armaree; Έχετε καταφέρει να βρείτε κάποια χρηματοδότηση μέχρι στιγμής;

Ένα από το σημαντικότερα προβλήματα είναι η χρηματοδότηση των μικρών επιχειρήσεων όπου θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και βιωσιμότητα τους, γίνονται προσπάθειες μέσω του οικοσυστήματος και είμαι αισιόδοξος για ένα καλύτερο αύριο . Όχι, εκτός από τις υπηρεσίες που κερδίσαμε στο διαγωνισμό του Startup Academy Cyprus, η χρηματοδότηση προέρχεται από τους ιδρυτές και μέλη της ομάδας.

armaree startups4peace

Τα Χριστούγεννα κάνατε μια εξαιρετική προσπάθεια να μαζέψετε ρουχισμό για άπορες οικογένειες. Πως πήγε αυτή η προσπάθεια;

Καταφέραμε να μαζέψουμε μεγάλης μάζας ρουχισμό, 70% του ρουχισμού δόθηκε στο Κυπριακό Οργανισμό Κέντρων Νεότητας Λευκωσίας-Κερύνειας για στήριξη άπορων οικογενειών, επίσης μέσω των Εθελοντών Γιατρών στάλθηκε ρουχισμός στην Ελλάδα για τα Θύματα Πολέμου λόγω της κρίσης στη Συρία.

armaree campaign

Θα υπάρχει κάποια έκπληξη την Τρίτη 31/5 στο launch της ιστοσελίδας σας. Τι να περιμένουμε;

Αν πω δεν θα είναι έκπληξη!
Τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε το Opening Event μας!

Τη Τρίτη (31/5) να περιμένετε την ιστοσελίδα μας, όπου θα παρέχουμε καινούργιο και ελαφρώς μεταχειρισμένο ρουχισμό προς πώληση, προώθηση ρουχισμού για στήριξη του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, και κάθε δεύτερη εβδομάδα του μήνα θα καταχωρούμε καινούριο ή μεταχειρισμένο στοκ στη σελίδα προς πώληση. Τέλος ετοιμάζουμε ένα Youtube Channel για τους χρήστες μας όπου θα έχει ένα πιο ψυχαγωγικό χαρακτήρα και θα εξηγά καλύτερα όλες τις υπηρεσίες μας.

armaree shop

Δείτε το Κωνσταντίνο, ιδρυτή του Armaree να μοιράζεται την εμπειρία του στο #StartupAcademyCy 2016