4 τρόποι να βελτιώσεις τις διαφημιστικές καμπάνιες στο Facebook (μέρος 3ο)‏

SMWTIPS
Typography

To να προωθείς μια διαφήμιση όπου θες να προβάλεις ένα προϊόν, συχνά αποτελεί το ένα κομμάτι μιας καμπάνιας.

Ένα άλλο, εξίσου σημαντικό κομμάτι που θα ενισχύσει τις πιθανότητες της αγοράς του προϊόντος, έρχεται μετά που θα πατήσει ο χρήστης στο σύνδεσμο της διαφήμισης που τρέχω.

Η ενέργεια του αυτή θα τον οδηγήσει σε μια άλλη σελίδα, από όπου θα πρέπει να περάσει προκειμένου να ενημερωθεί περαιτέρω για το προϊόν. Η σελίδα αυτή είναι η landing page.

Πρόκειται για μια σελίδα η οποία είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να παρέχει στο χρήστη όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για το εκάστοτε προϊόν. Αφήνει έξω τις οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες που μπορεί να έχει η ιστοσελίδα και βοηθά τον χρήστη να επικεντρωθεί μόνο σε ό,τι αφορά το προϊόν στο οποίο βρήκε ενδιαφέρον ευθύς εξαρχής.

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν προαιρετική την ύπαρξη landing page όταν τρέχουν καμπάνιες. Μεγάλο λάθος, καθώς εύκολα ο χρήστης μπορεί να χαθεί στην πληροφόρηση που έχει η ιστοσελίδα και να μην έχει την υπομονή να ψάξει να βρει πληροφορίες αποκλειστικά για το προϊόν για το οποίο επισκέφτηκε από την αρχή την ιστοσελίδα μας.

Μια landing page αποτελείται ως επί των πλείστων από την επικεφαλίδα, την περιγραφή και το Call to Action. Η ιστοσελίδα πρέπει να είναι απόλυτα ακριβής, περιγραφική και να εξηγεί με καθαρό τρόπο τι προσφέρει το προϊόν που πρόκειται να αγοράσουν.

Κάτω από την επικεφαλίδα, έρχεται η μικρή περιγραφή, η οποία προσφέρει πιο στοχευμένες λεπτομέρειες του τι θα κερδίσει ή θα επωφεληθεί ο χρήστης από το προϊόν.

Τέλος, με το Call to Action, λέω ξεκάθαρα στο χρήστη τι να κάνει προκειμένου να επωφεληθεί της προσφοράς.

Μπορείτε τέλος να χρησιμοποιήσετε τα λογότυπά σας, διάφορα συνοπτικά testimonials και λόγια ευχαριστημένων πελατών. Και μην παραλείψετε βεβαίως να τη δοκιμάσετε και σε κινητά, για να βεβαιωθείτε ότι είναι responsive.

Για τη δημιουργία τους, είτε απευθυνθείτε στον web developer σας, είτε μπορείτε να βρείτε ένα επί πληρωμή online εργαλείο που θα σας κάνει τη δουλειά. Γνωστά είναι τα Unbounce, Instapage και Lander.

Διαβάστε το πρώτο μέρος του Οδηγού για Facebook Campaigns εδώ.

Διαβάστε το δεύτερο μέρος του Οδηγού για Facebook Campaigns εδώ.

 

Blogger/Curator @ DisruptCyprus.com

maria papadouri150

Maria Papadouri
My professional focus is helping brands create awareness utilising social media, blogging and online advertisement. I am Content Crafter writing about Social Media Marketing, I provide consulting regarding Social Media and I am a Digital Marketing Trends Follower.

You can read on my personal blog - Social Media World - detailed articles on how Social Media can strengthen online presence.

Tweet me @maria_papadouri or follow me on Facebook, Instagram, LinkedIn