4 τρόποι να βελτιώσεις τις διαφημιστικές καμπάνιες στο Facebook (μέρος 2ο)

SMWTIPS
Typography

Τα πολλά Insights που μας δίνει το Facebook κάνουν τις προωθητικές μας καμπάνιες πολύ πιο απλές σε στρατηγική.

Αρκεί να ξέρουμε πως να τα αναλύουμε και πως να εκμεταλλευόμαστε όλα τα εργαλεία που το δίκτυο μας παρέχει.

Αφού αναλύσαμε στο προηγούμενο άρθρο το πως να βλέπουμε τη συχνότητα που οι διαφημίσεις μας εμφανίζονται στους χρήστες, στο παρόν άρθρο θα επικεντρωθούμε στο targeting.

Όταν λέμε targeting, εννοούμε τον τρόπο που στοχεύεις σε ακροατήριο, ούτως ώστε να βρεις το κατάλληλο κοινό που θα ενδιαφερθεί για ό,τι έχεις να προωθήσεις.

Ένας πολύ ακριβής τρόπος για να το πετύχεις αυτό, είναι να μελετήσεις τα Audience Insights. Από το Ads Manager επιλέγουμε το Audience Insights πάνω αριστερά. Στο πεδίο Interest γράφουμε τα keywords που μας ενδιαφέρει να εστιάσουμε. Για να περιορίσουμε την αναζήτηση, μπορούμε να επιλέξουμε και τη χώρα που μας ενδιαφέρει.

 

 interests

 

Ακολούθως, θα μας εμφανίσει τις τοπ σελίδες που το κοινό που μας ενδιαφέρει ακολουθεί ήδη. Έτσι θα ξέρουμε όταν εστιάζουμε σε εκείνα τα keywords ποιες άλλες σελίδες ακολουθεί το ακροατήριο, και κατά πόσο τα keywords που χρησιμοποιήσαμε θα είναι σχετικά με εκείνους που θέλουμε να στοχεύσουμε.

 

page likes

 

Αν μας εμφανίσει πολλές άσχετες με τα keywords μας σελίδες, πάει να πει πως αρκετοί από το στοχευμένο μας ακροατήριο δεν θα βρουν ενδιαφέρουσα τη διαφήμιση που θα τρέξουμε. Γι' αυτό μπορούμε να συνδυάσουμε άλλα keywords μέχρι να βρούμε αρκετές σελίδες με τις οποίες μοιραζόμαστε το ίδιο ακροατήριο.

Για να το πάμε και ένα βήμα παραπέρα, όταν βρούμε αρκετές ενδιαφέρoυσες σελίδες, τότε να τις χρησιμοποιήσουμε και αυτές στο πεδίο Interests. Έτσι θα στοχεύουμε στο κοινό των σελίδων που μας ενδιαφέρουν.

Αυτά σχετικά με το σωστό targeting. Έπεται σύντομα η συνέχεια όπου θα αναλύσουμε τα landing pages.

 

Blogger/Curator @ DisruptCyprus.com

maria papadouri150Μαρία Παπαδούρη
Editor @DisruptCyprus 

Tweet me @maria_papadouri
Follow me on Facebook, Instagram, LinkedIn